NRK

Kyle MacLachlan til norsk serie

Del

NRKs storsatsing, «Atlantic Crossing» har sikret seg nok en stjerne. Amerikanske Kyle MacLachlan, kjent fra «Twin Peaks», har takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i den norske dramaserien.

Kyle MacLachlan skal portrettere F. D. Roosevelt i Atlantic Crossing. FOTO: Courtesy of Showtime
Kyle MacLachlan skal portrettere F. D. Roosevelt i Atlantic Crossing. FOTO: Courtesy of Showtime

Under andre verdenskrig ble kong Haralds mor, kronprinsesse Märtha tvunget til adskillelse fra sin mann: Kronprins Olav flyktet til London mens Märtha krysset Atlanterhavet med sine tre barn for å søke tilflukt i USA.

Der blir hun en del av president Franklin D. Roosevelts aller nærmeste omgangskrets.

Manus og materiale vekket nysgjerrighet

Nå har amerikanske Kyle MacLachlan takket ja til å portrettere president Franklin D. Roosevelt i serien «Atlantic Crossing».

– Det var ikke kun rollen som Roosevelt, men også manuset og det materialet som er samlet inn som gjorde meg nysgjerrig. Jeg ser frem til å fortelle historien og til å jobbe med dette teamet. Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Kyle MacLachlan.

Lærer om norsk krigshistorie

Han forteller at han liker historie, og å lære om norsk krigshistorie, som han ikke kunne mye om fra før.

– Når du tar på deg ansvaret å spille en virkelig karakter fra en reell tidsperiode, er det også en god unnskyldning for å sette seg på skolebenken igjen og lære så detaljert som mulig om det som foregikk på den tiden. Det liker jeg også, sier MacLachlan.

Ser frem til å samarbeide med Sofia Helin

«Atlantic Crossing» er basert på den sanne historien om norske kronprinsesse Märthas kamp for å støtte sitt land under den mest skjebnesvangre perioden i moderne tid: Den andre verdenskrig.

Fra før av er det kjent at Sofia Helin (Broen) skal spille kronprinsesse Märtha.

– Jeg har ikke sett «Broen», men jeg har hørt om serien. Sofia Helin er en veldig interessant person og en flott skuespiller. Vi har allerede jobbet sammen på prøver. Hun er veldig smart og intuitiv, og jeg ser frem til å jobbe mer sammen med henne.

– En fryd og en ære

Kyle MacLachlan er en skuespiller med en lang merittliste. Han er også aktuell i filmen «The House with a Clock in its Walls», som har premiere i Norge i desember, hvor han spiller mot blant annet Cate Blanchett og Jack Black. Best kjent er han for sin rolle som FBI-agent Dale Cooper i David Lynch's Twin Peaks.

– Det er en fryd og en ære å få muligheten til å jobbe med en skuespiller hvis navn og virke for lengst er skrevet inn i filmhistorien, og som er en viktig del av min personlige filmkanon, sier manusforfatter og regissør, Alexander Eik.

Serien produseres av Cinenord for NRK, og går i opptak i desember.

Kyle MacLachlan, Sofia Helin og produsent Silje Hopland Eik er i London 28. november- og deltar påC21 International Drama Summit på Content London. Det vil bli muligheter for intervjuer etter kl.17:00.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonsansvarlig: Tonje Bergmo, tonje.bergmo@nrk.no, 979 60 885

Bilder

Kyle MacLachlan skal portrettere F. D. Roosevelt i Atlantic Crossing. FOTO: Courtesy of Showtime
Kyle MacLachlan skal portrettere F. D. Roosevelt i Atlantic Crossing. FOTO: Courtesy of Showtime
Last ned bilde
Sofia Helin. FOTO: Eva Rose/Cinenord/NRK
Sofia Helin. FOTO: Eva Rose/Cinenord/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom