Forskerforbundet

Kutter i kvaliteten på forskning og undervisning

Del

For fjerde statsbudsjett på rad tvinger regjeringen universiteter og høyskoler til store kutt i administrasjonen. - Kuttene vil bety dårligere oppfølging av studentene og lavere forskningskvalitet, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

For fjerde statsbudsjett på rad utsettes universitetene og høyskolene for et flatt administrasjonskutt, denne gangen på 177 millioner. Med dette vil den sittende regjeringen ha gjennomført om lag 830 millioner i slike kutt.

- Disse «effektiviseringskuttene» har for lengst sluttet å være effektive. De er nå helt ordinære kutt som rammer kvaliteten på forskning og undervisning, sier Forskerforbundets leder Petter Aaslestad.

Han oppfordrer Stortinget til å stanse kuttene.

- Det er under et halvt år siden Stortinget vedtok Kvalitetsmeldingen, der samtlige partier var opptatt av at studentene skulle få bedre og tettere oppfølging. Nye, store kutt vil bety at dette målet ikke nås, slår Aaslestad fast.

Forslaget til statsbudsjett innebærer også en liten nedgang i FoU-bevilgningenes andel av BNP.


- Norge er i en situasjon hvor vi burde bruke mer av samfunnets ressurser på forskning og utdanning. Dette statsbudsjettet er dessverre et skritt i feil retning, mener Aaslestad.

Nøkkelord

Kontakter

Om Forskerforbundet

Forskerforbundet
Forskerforbundet
Tullins gate 2
Oslo

21 02 34 00https://www.forskerforbundet.no

Forskerforbundet er med 21 500 medlemmer landets største fag- og interesseorganisasjon for ansatte i forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling.

Følg saker fra Forskerforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskerforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskerforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom