SMB Norge

Kutt i formueskatt er en håndsrekning til hverdagsnæringslivet

Del

Reduksjonen i formueskatt som regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2021, betyr 1,37 milliarder til nye arbeidsplasser og investeringer for fremtidig vekst i landets små og mellomstore bedrifter, konstaterer SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge

I statsbudsjettet for 2021 foreslår regjeringen å øke rabatten på verdien av arbeidende kapital fra 35 til 45 prosent. SMB Norge-sjef Olaf Thommessen ønsker beslutningen velkommen og mener reduksjonen er spesielt viktig i kjølvannet Covid 19- krisen som har rammet næringslivet hardt.

- Vi er fornøyde med at regjeringen fortsetter nedtrappingen av en skatt som rammer hverdagsnæringslivet spesielt hardt i disse koronatider, konstaterer Thommessen.

Han viser blant annet til rapporten som SMB Norge publiserte forrige, som viste at formueskatten har en klart dempende effekt på vekstmuligheter i norsk næringsliv generelt og SMB-sektoren spesielt.

Nye arbeidsplasser

Ved å øke rabatten på arbeidende kapital til 45 prosent fra tidligere 35 prosent, så frigjør man 1,37 milliarder til bedrifter som nå opplever den verste krisen i norsk næringsliv siden krigen.

- Dette er en håndstrekning til småbedriftseiere som sliter ekstra nå i corona-tider. Det betyr at færre trenger å ta opp lån eller tappe selskapets egenkapital for å betale formueskatt på papirpenger, og det betyr 1,37 milliarder til nye arbeidsplasser og investeringer for fremtidig vekst for norsk næringsliv, understreker Thommessen.

Samtidig innrømmer SMB Norge-sjefen at både han og organisasjonens rundt 6000 medlemsbedrifter over hele landet hadde håpet på mer.

- Vi ønsker i utgangspunktet at formueskatten på arbeidende kapital fjernes helt, eller at man i det minste øker bunnfradraget i formueskatten til 20. millioner kroner, slik vi har foreslått.

- Vi vil nå ta opp dialogen med partiene på stortinget og understreke behovet for å gå enda lenger på formueskatten for å hjelpe hverdagsnæringslivet gjennom krisen, sier Thommessen.

Reagerer sterkt 

De siste ukene har debatten om formueskatt fått stadig mer oppmerksomhet, og SMB Norge-sjefen reagerer sterkt på retorikken som enkelte aktører har benyttet seg av.

- Senest i går satt en profilert politiker på NRK radio og sa at kutt i formueskatten først og fremst betyr flere privatfly og yachter til landets milliardærer. Uttalelser som dette har en fordummende effekt på debatten, konstaterer Thommessen.

- Sannheten er at 97 prosent av de som betaler formueskatt i dag er helt vanlige hardtarbeidende småbedriftseiere som har skapt sin egen arbeidsplass og som jobber beinhardt for å få hjulene til å gå rundt. De opplever denne retorikken som både urettferdig og demotiverende. Med tanke på at 2 av 3 nye arbeidsplasser skapes i denne sektoren, så er det det siste vi som samfunn bør drive med i disse dager, legger han til.

SMB Norges rapport om effekten av formueskatt på landets små og store bedrifter kan lastes ned på organisasjonens nettside, www.dinbedrift.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom