Sony Music Norway

Kurt Nilsen hyller Herr Nilsen

Del
Fredag 3. mars slipper Kurt Nilsen "The Bar", en låt som er inspirert av, skrevet på, og dedikert til Oslo-baren Herr Nilsen og alle tilsvarende musikk-buler landet rundt.
"The Bar" artwork
"The Bar" artwork

Kurt Nilsen fortsetter å feire jubileumsåret 2023 med å dele ny musikk. 
Og fredag 3. mars slipper mannen med den helt unike stemmen – både som historieforteller og vokalist – «The Bar».
En låt som er inspirert av en bestemt bar.

«Herr Nilsen har ikke bare et nydelig navn, det er stambaren min i Oslo. I denne brune bulen har jeg hørt fantastisk mye god musikk. Det har nesten vært en del av utdannelsen min som musiker med jazz, blues, rock og alle typer country fremført av utrolig dyktige musikere fra Norge og hele resten av verden. Men jeg har lært minst like mye av menneskene som jobber der og de som vanker der.»

Kurt forteller at Herr Nilsen er et samlingssted for alle de ulike karakterene han har møtt på klubber og barer og spillesteder og fester i årene som har gått. Hvordan klientellet der er så variert at det på et vis reflekterer alle barene han har gjestet på én og samme gang. For dette er like mye et sted for dem som tar en rask øl etter jobb som for dem som har det å drikke øl som fulltidsjobb, og alle derimellom. 

«Stemningen på Herr Nilsen, med musikken i sentrum, setter et premiss. Men det er noe som skjer med oss litt innadvendte nordmenn når vi opplever noe sammen etter å ha tatt noen øl. Vi senker guarden og blir del av et midlertidig fellesskap.»

En helt konkret kveld på Herr Nilsen fikk Kurt en litt sånn ute-av-seg-selv opplevelse hvor han plutselig observerte alt og alle rundt seg litt som på avstand. Og han ble så inspirert at han måtte spørre om å få låne penn og papir så han kunne notere ned teksten som bare ramlet inn i hodet på ham. Papiret stappet han i lommen, men når han våknet neste dag nynnet han på en litt gammeldagse country-inspirerte melodi og etter få timer med gitaren var «The Bar» så godt som ferdig.

«Låten er en hyllest både til Herr Nilsen, og alle andre barer som er inkluderende og åpne både for musikk og folk. Det er en hyllest til stamgjester som er med på å gi sånne steder sin karakter, til artistene som reiser rundt fra bar til bar og spiller og underholder. Til alle dem som komme for å lytte og skåle, enten det er hver dag eller av og til. Det er en hyllest til kvelder man aldri glemmer, eller ikke helt husker.»

Med «The Bar» hever herr Kurt Nilsen glasset til ære for Herr Nilsen, og alle andre tilsvarende barer – institusjoner – hvor musikken og klientellet skaper et unikt univers. Det er en hyllest til alle som kjenner seg igjen, bokstavelig eller metaforisk, når de hører låten. Fredag 3. mars møtes vi i baren for en skål.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"The Bar" artwork
"The Bar" artwork
Last ned bilde
Kurt Nilsen (c) Ida Bjørvik
Kurt Nilsen (c) Ida Bjørvik
Last ned bilde
Kurt Nilsen (c) Ida Bjørvik
Kurt Nilsen (c) Ida Bjørvik
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway