KLP

Kunstnere og kreative gründere inntar Glasmagasinet

Del

I høst kan besøkende se håndlagede skulpturer, blåst glass og 3D-printede objekter i et nytt gallerikonsept.

På Glasmagasinet i Oslo sentrum viser talenter innen kunst og design frem sine verker. Besøkende kan se, oppleve og kjøpe spennende arbeider fra mer enn 20 kjente og ukjente talentfulle kunstnere fra hele landet. Kunstverkene befinner seg i krysningspunktet mellom kunst, design og interiør, og inkluderer alt fra håndlagde skulpturer, blåst glass, 3D-printede objekter, grafiske og malte bilder.

Målet med gallerikonseptet er å gi kreative og gründere et annerledes utstillingsvindu. Glasmagasinet samarbeider med oppstartsbedriften Spotly om prosjektet.

- Vi senker terskelen for kreative bedrifter til å teste produkter i fysisk varehandel. At et av Oslos eldste varehus gir plass i lokalene sine til dette konseptet er inspirerende, sier gründer i deleplattformen Spotly, Martine Moflag.

Visker ut geografiske begrensninger
En av de kreative bedriftene som er å finne i galleriet, er glassverkstedet Formbar i Haugesund. Via galleriet kan de vise verker i Oslo, mens de holder produksjonen og hjulene i gang på vestlandet.

Prosjektet har blitt godt mottatt og kunsten blir stående i Glasmagasinet fram til jul. Senterleder Anja Løvåsen i KLP Eiendom er glad for at samarbeidet med Spotly har gitt muligheten til å huse nye og fremtidsrettede kunstnere.

- Når markedet endrer seg, må vi støtte utviklingen og våge å teste nye konsepter. Ved å tilby fleksible vilkår, gir gårdeier KLP Eiendom en unik mulighet til denne gruppen av aktører, sier hun.

Kontakter

Anja Løvåsen, senterleder Glasmagasinet
E-post: al@klp.no
Telefon: 954 29 514

Martine Moflag, gründer & prosjektleder galleri x, Spotly
E-post: martine@spotly.co
Telefon: 948 72 191

Bilder

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

Om FUSION GALLERY
Gallerikonseptet har fått navnet Fusion Gallery, og er et samarbeid mellom deleplattformen Spotly, Glasmagasinet, KLP Eiendom og en rekke kreative aktører. Her kan de teste, selge og markedsføre seg mot Glasmagasinets besøkende. Salget skjer via QR-koder og en ny techløsning, og går direkte til de kreative uten fordyrende mellomledd. Fusion Gallery er en del av POPPOPP-konseptet til KLP Eiendom.

Om Spotly
Spotly er en norsk/dansk retailtech-bedrift stiftet i København av norske Martine Moflag. Med Spotly får merkevarer og kreative hoder adgang til ulike former for utstillingsvinduer i eksisterende butikker, sentre, kaféer, hoteller, events og lignende på fleksible vilkår. Via Spotly kan for eksempel kunstnere finne “spots” i Oslo til fysiske kampanjer, mens de selv sitter i Lofoten og designer sin neste kolleksjon.

Les mer: https://glasmagasinet.no/et-uforpliktende-mote-mellom-brukskunst-og-kunst/