SINTEF

Kunstig intelligens: Nytt nettverk samler AI-Norge

Del

SINTEF leder et nytt nettverk som sørger for at forskere og industri skal snakke bedre sammen. Søkelys på EUs prioriteringer blir viktig.

Anne Marthine Rustad (til venstre) og Signe Riemer-Sørensen hos SINTEF Digital får ansvaret for
å samle de norske miljøene som arbeider med kunstig intelligens.
Anne Marthine Rustad (til venstre) og Signe Riemer-Sørensen hos SINTEF Digital får ansvaret for å samle de norske miljøene som arbeider med kunstig intelligens.

– Vi må klare å bruke kunstig intelligens til å styrke næringene der hvor vi allerede er gode. Og så ønsker vi å favne flere enn de største, de som allerede har begynt satsingen, sier Anne Marthine Rustad og Signe Riemer-Sørensen.

AI-nettverk
De er forskere hos SINTEF Digital. Nå har de fått ansvaret for å bygge opp det nye nettverket NAINE – «Norwegian AI Network for Europe». Der skal de som arbeider med kunstig intelligens, både i akademia og næringslivet, møtes og utveksle erfaringer. Dessuten skal nettverket følge med på det som skjer i EU og formidle det til de norske miljøene som arbeider med kunstig intelligens (AI). Tanken er at hvis de får bedre mulighet til å samarbeide og utveksle erfaringer, så kan forskere og næringsliv sannsynligvis få til enda mer.

Samarbeid, ikke kniving
Norges forskningsråd er opptatt av det samme. – Vi ser at det er mange i Norge som kniver om å bli det sentrale AI-miljøet. I og med at vi er et så lite land, må vi passe oss for å gjøre dette til et regionalt mesterskap, sier seniorrådgiver Pål Sigurd Malm. Samtidig er han glad for å få hjelp til å følge med på alt som skjer rundt i Europa.
– Vi skal lage en møteplass for akademia og industri som favner bredt. Det vi håper, er at nettverket skal gjøre at også små og mellomstore bedrifter får bedre muligheter til å satse på AI, sier Anne Marthine Rustad.

Utfordrer næringslivet
I NAINE blir det nettverkstreff to ganger i året. – Det er viktig at næringslivet også blir med. Da blir ikke nettverket bare et akademisk samarbeid, men en møteplass for alle som ønsker å jobbe med ulike aspekter av kunstig intelligens i Norge, sier Anne Marthine Rustad og Signe Riemer-Sørensen.
SINTEF Digital leder NAINE-nettverket. De andre partnerne som er med fra starten, er Norsk Regnesentral, Universitetet i Agder, Universitetet i Oslo og NTNU.

Les mer:
https://www.sintef.no/siste-nytt/ekte-samling-for-kunstig-intelligens/

Kontakter

Bilder

Anne Marthine Rustad (til venstre) og Signe Riemer-Sørensen hos SINTEF Digital får ansvaret for
å samle de norske miljøene som arbeider med kunstig intelligens.
Anne Marthine Rustad (til venstre) og Signe Riemer-Sørensen hos SINTEF Digital får ansvaret for å samle de norske miljøene som arbeider med kunstig intelligens.
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom