NRK

Kun nye låter tillatt i Eurovision 2021

Del

Ingen av medlemslandene får delta med sine låter fra i år.

Fotokred: NPO
Fotokred: NPO

18. mars ble det bestemt at Eurovision Song Contest 2020 som skulle vært avholdt i Rotterdam i mai, er avlyst. Det ble besluttet av den europeiske kringkastingsunionen EBU og den nederlandske kringkasteren. 

Nå har EBU informert NRK og de andre deltakerlandene om hvilke regler som gjelder for neste års Eurovision Song Contest. De har bestemt at det kun skal være nye låter med i Eurovision 2021. Dette er i tråd med eksisterende regler om at ingen av låtene som konkurrerer skal ha vært utgitt eller fremført før september året før.  

- Vhar nettopp fått denne informasjonen fra EBU som er ansvarlig for de konkurransereglene som gjelder for Eurovision Song ContestDette betyr at Ulrikkes låt “Attention” ikke kan delta i neste års internasjonale finale. Denne situasjonen er lei for Ulrikke og oss, for hun stilte med en helt fantastisk låt som vi hadde stor tro på foran Eurovision i mai. Vi har planlagt å møte Ulrikke neste uke for å snakke om hva dette betyr, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning.

Kontakter

Bilder

Fotokred: NPO
Fotokred: NPO
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom