Kulturrådet

Kulturrutene som binder Europa sammen

Del

Kulturrådet og Europarådet inviterer pressen til møte om kulturturisme, samarbeid og utvikling i Østersjøregionen.

I 1987 lanserte Europarådet programmet Europeiske kulturruter. Disse rutene, eller nettverkene, som strekker seg over hele Europa, viser hvordan arven fra forskjellige land og kulturer bidrar til en felles kulturarv.

Det finnes til sammen 31 ulike kulturruter. I Norge har vi St. Olav Ways (Pilegrimsleden), som mange kjenner, men også The Hansa, The Viking Routes, The Euopean Cemetary Route, Prehistoric Rock Art Trails og Réseau Art Nouveau Network.

Skal fremme vekst og samarbeid

Kulturruter som er sertifisert av Europarådet bidrar ikke bare til bærekraftig turisme og lokal vekst, de skal også fremme Europarådets grunnleggende prinsipper: Menneskerettigheter, demokrati, kulturelt mangfold og identitet, dialog og gjensidig utveksling på tvers av landegrenser og århundrer.

Kulturrutene et unikt bilde på det som binder europeere sammen: Vår felles historie, kulturarv og verdier. De minner om at Europa alltid har vært et kontinent der mennesker har reist på tvers av landegrenser og utvekslet kulturelle-, religiøse- og sosiale praksiser med hverandre.

Les mer om Europeiske kulturruter 

Møte om kultursamarbeid i Østersjøregionen

Den 6.-7. september 2018 er Kulturrådet vertskap for det første møtet til prosjektet Routes4U, som omhandler Østersjøregionen. Målet er å finne samarbeids- og satsingsområder innen regional utvikling, sosial deltagelse og kulturelt samarbeid. 

Blant bidragsyterne på arrangementet er statssekretær Frida Blomgren, representanter for europeiske institusjoner, deltagere i Europarådets nettverk for kulturruter og representanter med bakgrunn innen kulturturisme.

Se fullt program og bidragsytere

Kontakt

For påmelding, kontakt: Karen Thue, Tlf: 97 645 65, E-post: karen.thue@kulturradet.no

Bilder

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom