Frivillighet Norge

Kulturministeren lanserer integrasjonsløsningen

Del

Torsdag 24. oktober på Frivillighetshuset i Oslo, lanserer Kulturminister Trine Skei Grande integrasjonsløsningen som vil bidra til å forenkle samhandlingen mellom frivillige organisasjoners medlemsregistre og Frivillighetsregisteret og Enhetsregisteret.

Foto: Carl Fredrik Salicath
Foto: Carl Fredrik Salicath

Løsningen er et viktig ledd i forenklingsarbeidet i frivillig sektor og vil gjøre det lettere for både sentral- og lokalledd i frivillige organisasjoner å sørge for oppdatert informasjon i Brønnøysundregistrene. Den vil også gjøre det lettere for flere lokallag å få organisasjonsnumre og kunne motta grasrotmidler.


Tid: 24. oktober Kl. 11.00 - 13.00
Sted: Frivillighetshuset K1, Kolstadgata 1, 0652 Oslo

Bakgrunn

Brønnøysundregistrene etablerte Frivillighetsregisteret 1. desember 2008. Formålet med registeret er å forenkle samhandlingen mellom frivillig virksomhet og offentlige myndigheter, ved å samle og gjøre tilgjengelig nøkkelinformasjon om frivillige organisasjoner ett sted. Ved lanseringen av registeret ble frivillig sektor lovet en enkel måte å registrere en samlet organisasjon på. Et hovedmål med en slik ordning var at frivillige organisasjoners lokalledd skulle unngå dobbeltarbeid.

Som et ledd i å innfri det løftet har det, over lengre tid, vært jobbet med en løsning som skal sørge for at endringsmeldinger enkelt kan sendes til Brønnøysundregistrene (Frivillighetsregisteret og Enhetsregisteret) når de oppdateres i organisasjoners medlemssystemer. Prosjektet har vært organisert i to grupper. Prosjektgruppe A har bestått av Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, og Brønnøysundregistrene, mens prosjektgruppe B har bestått av Frivillighet Norge, Brønnøysundregistrene, og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Prosjektgruppe A fokuserte på et spesifikt internt medlemssystem, hadde et internt utviklingsteam og ville få løsningen i bruk raskt. Prosjektgruppe B har på sin side sett på medlemssystemer generelt og hatt som mål å utvikle en løsning som kan tas i bruk av ulike systemer. Det er denne løsningen som nå er klar til å slippes ut og gjøres tilgjengelig for de som ønsker å implementere den i sine systemer.

En enklere hverdag for organisasjonene

Integrasjonsløsningen vil kunne føre til en enklere hverdag for lokale tillitsvalgte, som slipper å oppdatere opplysninger om organisasjonen to steder.

På lanseringen får dere vite mer om løsningen og hvilke vurderinger dere som organisasjon må gjøre før dere implementerer den i deres systemer. Dere vil også få tilgang på Oppstartsguiden. Med denne i hånd, vil dere som organisasjon kunne ta et godt informert valg på om integrering mot Brønnøysundregistrene er noe dere ønsker å gjøre mulig i deres systemer. Dere vil også ha konkret informasjon å gi til utviklerne av deres systemer for å vise hvordan de kan gå frem for å tilby dette.

Program

11:00: Registrering, mingling og servering av lett lunsj

11:30: Lanseringstale

Kulturminister Trine Skei Grande

11:45: Om digitalisering og frivillighet

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen

Leder for modernisering og digitalisering i Norges Idrettsforbund, Pål Kristen Rønnevik

Avdelingsdirektør, Brønnøysundregistrene avdeling registerforvaltning, Lise Dahl Karlsen

12:00: Integrasjonsløsningen - hva er den og hvordan tar vi den i bruk?

Presentasjon av Oppstartsguiden v/ Unicornis og Brønnøysundregistrene

12:30: Spørsmål fra salen

12:45: Kake, kaffe og konfetti

13:00: Arrangementet er ferdig

Meld deg på her!

Har du spørsmål om arrangementet eller løsningen, kontakt marte@frivillighetnorge.no

Kontakter

Bilder

Foto: Carl Fredrik Salicath
Foto: Carl Fredrik Salicath
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg saker fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom