Frivillighet NorgeFrivillighet Norge

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen åpner Frivillighetens museum 24/11

Del

24. november åpner kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen den fysiske utstillingen utenfor hovedinngangen til Oslo City. Midt i travleste juletiden!

– De som ikke har besøkt frivillighetens museum digitalt bør gjøre det! Jeg er skikkelig imponert over hvordan Frivillighetens år gjennom utstillingen både fysisk og på nett får vist fram alle de lokale ildsjelene, lagene og foreningene som utgjør frivilligheten i Norge. Disse folka er viktige for å holde samfunnet i gang, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Betydningen av frivillighet i samfunnet

- Utstillingen viser hva frivilligheten betyr for samfunnet. Vi oppfordrer publikum til å stoppe opp underveis i en travel førjulstid, og få et lite glimt av hva de frivillige organisasjonene bidra med for deg - og meg. For oss alle, sier Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. 2022 er Frivillighetens År og utstillingen er den del av markeringen av året.

4 frivillige omvisere

Kultur- og likestillingsministeren åpner utstillingen sammen med 4 frivillige omvisere fra idretten, kultur, beredskap og dataungdommen. Det serveres vafler og kaffe, i god tradisjon for frivillig sektor.

Verdensnyhet

Utstillingen inviterer publikum og alle fra frivilligheten til å stoppe opp og kikke inn på alt det fantastiske og samfunnsnyttige som frivillig deltakelse skaper og bidrar med i det norske samfunnet. Det er første gang et slik museum settes opp for publikum.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom