ACCIONA

Kronprinsesse Marys bro

Del

Denne uken ble det åpnet for trafikk på broen som strekker seg over Roskilde Fjord. Kronprinsesse Mary var selv til stede på den offisielle åpningsdagen, og til hennes ære ble broen døpt om til «Kronprinsesse Marys bro». Totalt har prosjektet en prislapp på € 133 millioner.

Prosjektet ble tildelt ACCIONA og to partnere, Besix og Rizanni de Eccher, i oktober 2016. Det innebar å designe og bygge en 8,2 km vei med fire baner (to i hver retning), inkludert en 1,36 km lang bro over Roskilde Fjord mellom Marbaekvej og Torslev Hage i Danmark.

Broen er konstruert med bruk av en progressiv utkragningsteknikk og prefabrikkerte bjelker. Totalt ble det brukt 492 prefabrikkerte seksjoner i brokonstruksjonen. Seksjonene ble laget i Polen av Mostostal, som er et datterselskap av ACCIONA. Deretter ble de fraktet til Danmark via sjøveien.

Under åpningen fremhevet det danske vegdirektoratet arbeidet utført av konsortiet: “Samarbeidet har vært godt og vi er veldig fornøyde. Vi vil takke de tre selskapene i RBAI JV for deres bidrag til å oppnå et slikt fantastisk resultat. Det er et spektakulært prosjekt som vil være til nytte for det danske samfunnet i mange år fremover.”

I tillegg til den lange broen over Roskilde Fjord, har motorveien elleve andre mindre strukturer inkludert broer, dyrepassasjer og sykkelfelt, i tillegg til en kilometer støttemur og en tre kilometer lang lydmur.

Høye sosiale og miljømessige krav 

De sosiale og miljømessige kravene var en av de viktigste prioriteringene i prosjektet, både for ACCIONA og våre partnere, og for kunden, ettersom motorveien krysser ulike beskyttede områder, inkludert en sone som er en del av EUs Natura 2000-nettverk og som er hjem til noen av Europas mest verdifulle og truede arter.

Det har vært arbeidere fra mer enn 20 nasjoner som har jobbet sammen på dette prosjektet. Prosjektet ble ferdigstilt på 34 måneder, og ble fullført tre måneder før planen. For ACCIONA er motorveien over Roskilde Fjord den første kontrakten som Infrastrukturdivisjonen har utført i Danmark. Dette styrker selskapets tilstedeværelse i Skandinavia.

Bilder

Last ned bilde
I tillegg til broen over Roskilde Fjord, har motorveien elleve andre mindre strukturer.
I tillegg til broen over Roskilde Fjord, har motorveien elleve andre mindre strukturer.
Last ned bilde
For ACCIONA er motorveien over Roskilde Fjord den første kontrakten som Infrastrukturdivisjonen har utført i Danmark.
For ACCIONA er motorveien over Roskilde Fjord den første kontrakten som Infrastrukturdivisjonen har utført i Danmark.
Last ned bilde

Om ACCIONA

ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden. Tjenestetilbudet omfatter hele verdikjeden, fra design og utbygging til drift og vedlikehold. Selskapet har over 37 000 ansatte i mer enn 40 land, og har forpliktet seg til å bidra til økonomisk og sosial utvikling i de samfunnene selskapet arbeider. ACCIONA har som mål å være ledende i overgangen til en lavkarbonøkonomi gjennom å jobbe etter kriterier for kvalitet og innovasjonsprosesser, og på den måten oppnå effektiv ressursbruk og miljøhensyn i alle sine prosjekter.

I Norge er ACCIONA tilstede gjennom sin infrastrukturdivisjon. Som en del av et Joint Venture med det italienske entreprenørselskapet Ghella, ble ACCIONA i 2015 tildelt hoveddelen av tunnelarbeidet på Follobanen, det største samferdselsprosjektet i Norge. Høsten 2018 signerte Nye Veier kontrakt med Acciona om byggingen av E6 Ranheim–Værnes. Byggestart 2020.

Følg saker fra ACCIONA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ACCIONA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ACCIONA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom