Kronprinsparets Fond

Kronprins Haakon og 400 elever deltar på lanseringen av TL Ungdom

Del

Onsdag 14. september lanserer Trivselsleder ny modell for ungdomsskolen i Vestlandshallen i Åsane. TL Ungdom er et tilbud der mobbefrie trivselsledere sørger for aktive og inkluderende storefri på ungdomsskolene, tilsvarende trivselslederne vi kjenner fra over 900 barneskoler. H.K.H. Kronprins Haakon deltar på lanseringen og skal teste noen av aktivitetene TL Ungdom kan by på sammen med over 400 ungdomsskoleelever fra Hordaland.

Ungdom mindre aktive enn barn

- Tall fra Helsedirektoratet viser at 87 % av jentene og 96 % av guttene i seksårsalderen tilfredsstiller anbefalingen om 60 minutter fysisk aktivitet daglig, men når de er blitt 15 år har tallene sunket til bare 43 % av jentene og 58 % av guttene som har minst 60 minutter fysisk aktivitet daglig.

- Dette ønsker vi å gjøre noe med! Vi ønsker å legge til rette for glade og aktive storefriminutter på ungdomsskoler over hele landet. Vi har god erfaring fra barneskolene med at mobbefrie trivselsledere bidrar til bedre samhold og et tryggere skolemiljø. Dette er minst like viktig på ungdomsskolene, sier Tommy Bottenvik, styreleder i Trivselsleder.

Nye aktiviteter tilpasset ungdom

Hele 80 prosent av ungdom mellom 13 og 18 år sier at de føler seg ensomme fra tid til annen. Trivselsprogrammet arbeider for å bidra til at færre elever føler seg ensomme og at det blir flere aktive, trygge, selvstendige og sosiale ungdommer i skolegården.

- Vi har laget mange nye og spennende aktiviteter for ungdomsskolene. Ungdommer har andre ønsker enn barn, og er for eksempel opptatt av at de ikke vil bli helt utslitt i storefri. Vi lærer opp elevene som velges til trivselsledere til å se etter den som går alene og jobbe for at alle skal føle seg sett og inkludert i løpet av storefri. I ungdomsskolen har vi lagt økt fokus på ledelse og elevmedvirkning. Lystbetont fysisk aktivitet i ungdomsårene legger dessuten grunnlaget for livslang bevegelsesglede. Vi er veldig glade for at H.K.H. Kronprins Haakon er med oss på lanseringen, og setter veldig stor pris på hans engasjement for ungdom, avslutter Tommy Bottenvik.

 

Presseakkreditering
Presse som ønsker å dekke besøket må akkreditere seg innen tirsdag 13. september kl. 12.00 til daglig leder Irene L. Lystrup i Kronprinsparets Fond, irene@kppfond.no

Kort om Trivselsleder
Trivselsleder er Skandinavias største program for aktivitet og inkludering i barne- og ungdomskolen, og er i bruk på flere enn 1 200 skoler i Norge, Sverige, Danmark og Island. Gjennom programmet legger mobbefrie trivselsledere til rette for økt og mer variert aktivitet i storefriminuttene.


Kronprinsparets Fond er et aktivt fond som arbeider for at ungdom i Norge har et godt liv , at det blir færre som faller utenfor, at ungdom tar i bruk egne ressurser - og at deres drømmer går i oppfyllelse. Dette gjør vi gjennom tett samarbeid med sosiale entreprenører: Trivselsleder (aktivitet og inkludering), Lærervikaren (undervisningsopplegg for vikartimer), UngInvest AIB (gjennomføring av vgs) og VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom). Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

En analyse av samfunnsnytten for ungdomsprosjektene i Kronprinsparets Fond viser en besparelse for samfunnet på 2,7 milliarder kroner (DNV GL, tidligere Det Norske Veritas, april 2014).

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
TL Ungdom er et tilbud der mobbefrie trivselsledere sørger for aktive og inkluderende storefri på ungdomsskolene. Her ser dere trivselsledere rett før de skal starte aktivitet med Kin-ball. Katrine Lunke / Apeland
TL Ungdom er et tilbud der mobbefrie trivselsledere sørger for aktive og inkluderende storefri på ungdomsskolene. Her ser dere trivselsledere rett før de skal starte aktivitet med Kin-ball. Katrine Lunke / Apeland
Last ned bilde
TL Ungdom i full aktivitet. Katrine Lunke / Apeland
TL Ungdom i full aktivitet. Katrine Lunke / Apeland
Last ned bilde

Om Kronprinsparets Fond

Kronprinsparets Fond
Kronprinsparets Fond
Madserud allé 34
0274 Oslo

+47 22 04 87 00http://kronprinsparetsfond.no

Kronprinsparets Fond arbeider for å styrke ungdom. Sammen med våre partnere  DNB, Egmont Fonden, MyCall, North Star, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen DAM, og Wilstar støtter vi prosjektene UngInvest AIB, Sandwich Brothers, VIBRO og Catalysts, og driver utviklingsprogrammet Flyt. Vi får probonostøtte fra Apeland, McKinsey & Company, TRY og Wiersholm.

Følg saker fra Kronprinsparets Fond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kronprinsparets Fond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kronprinsparets Fond

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom