Forskningsrådet

Kronprins Haakon blir beskytter for Konkurransen Unge forskere

Del

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har sagt ja til å være høy beskytter for Konkurransen Unge forskere. Konkurransen Unge forskere inviterer elever fra ungdomsskole og videregående skole til å være med.

H.K.H. Kronprinsen. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff
H.K.H. Kronprinsen. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff

Ungdom som deltar i Unge forskere kan fordype seg i noe de lurer på, og være med i konkurranse med andre ungdommer som også vil finne løsninger eller undersøke noe.

Det er Forskningsrådet som arrangerer Konkurransen Unge forskere, og det er en av de eldste konkurransene for ungdom som forsker, med mer enn 50 års historie. Hvert år deltar rundt 150 prosjekter, som vurderes av en jury med representanter fra ulike fagområder på Universitetet i Oslo. Viktige målsetninger for konkurransen er å fremme kritisk tenkning blant unge og rekruttere flere til forskning

Prosjekter innen alle fagområder kan meldes på, og vinnerne i de ulike kategoriene vinner pengepriser. Når smittesituasjonen i verden tillater det, får vinnerne også reise til ulike land og representere Norge i internasjonale konkurranser og seminarer. Eksempler på slike konkurranser er VM for unge forskere i USA og EM i et europeisk land, i regi av Europakommisjonen.

– Vi er veldig glade og stolte over at H.K.H. Kronprinsen er konkurransens beskytter, sier Anne Kjersti Fahlvik, fungerende administrerende direktør i Forskningsrådet. Jeg håper at flere unge legger merke til konkurransen, og at de får lyst til å delta. Lærere spiller også en viktig rolle for å gi elevene veiledning. Denne høsten kom nye læreplaner, og konkurransen kan være en aktivitet i sammenheng med disse, og gi inspirasjon på nye måter, sier Fahlvik.

Påmeldingsfrist for deltakelse i 2021 er 15. januar, og innlevering av prosjekter er 1. februar.

Mer informasjon:

www.forskningsradet.no/ungeforskere

www.facebook.com/KonkurransenUngeForskere

Nøkkelord

Kontakter

Anne Riiser
Prosjektleder Konkurransen Unge forskere
+47 92266396
anr@forskningsradet.no

Bilder

H.K.H. Kronprinsen. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff
H.K.H. Kronprinsen. Foto: Dimitri Koutsomytis, = Oslo / Det kongelige hoff
Last ned bilde

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom