Arctic Race of Norway

Kristoff kaptein når landslaget deltar i Arctic Race of Norway

Del

Norges Cykleforbund stiller med et eget landslag under Arctic Race i august. Alexander Kristoff blir kaptein på landslaget med flere av de største norske sykkelprofilene.

Alexander Kristoff vinner 4. etappe av Arctic Race of Norway  i Tromsø i 2014. Foto: ARN/Pauline Ballet
Alexander Kristoff vinner 4. etappe av Arctic Race of Norway i Tromsø i 2014. Foto: ARN/Pauline Ballet

På hjemmebane

Kristoff har blant annet fire etappeseire i Tour de France. Han har også vunnet fem etapper i Arctic Race of Norway, og ble nummer to sammenlagt i 2014. I tillegg til Kristoff stiller landslaget blant andre med Sven Erik Bystrøm og Andreas Leknessund. Tromsøværingen Leknessund får virkelig konkurrere på hjemmebane når det nå er klart at hele første etappe går gjennom hjemkommunen. Leknessund vant NM i temporitt i 2020, og tok EM-gull i U23-temporittet samme år. Bystrøm ble norgesmester i landeveissykling i 2020, og U23-verdensmester i samme øvelse 2014.

Utstillingsvindu

Ved at landslaget stiller til start, får de beste norske syklistene som ikke deltar med sine respektive profflag, en mulighet til å konkurrere i vakker nordnorsk natur, foran et entusiastisk hjemmepublikum. Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes mener Arctic Race of Norway er et fint utstillingsvindu for Norges beste ryttere.

- Dette blir et godt sportslig opplegg med god matching for landslaget. Og i og med at Arctic Race of Norway følges over hele verden, er det i tillegg en fin anledning for våre ryttere til å vise seg frem, sier Sørnes.

En ekstra dimensjon

Daglig leder i Arctic race of Norway er glad for at landslaget tar turen nordover.

- Gjennom landslagets deltakelse får vi med de beste norske rytterne. Det er strålende i seg selv, men jeg tenker også at det er bra for rekrutteringen til sykkelsporten at unge talenter får se landslaget på nært hold, sier Dybdal.

Han tror i tillegg at landslaget vil gi en ekstra dimensjon for de titusenvis av tilskuerne som stiller opp langs løypa.

- Arctic Race of Norway er kjent for å skape mye folkeliv, og i år får de som ikke har et profflag de heier spesielt på, muligheten til å heie fram landslaget på hjemmebane. Det tror jeg mange vil se på som en mulighet til å lage litt ekstra liv, sier Dybdal.

Store forventninger

Thor Hushovd, som er tidligere verdensmester i landeveissykling, gleder seg til å se de norske landslagsdraktene under Arctic Race of Norway. Han tror landslaget vil få tøff konkurranse, men forventer likevel at de skal være med og prege rittet.

- Under Arctic Race of Norway deltar 11 av lagene som stilte til start i Tour de France. Det innebærer tøff matching for landslaget. Jeg mener likevel at flere av rytterne på landslaget bør ha gode muligheter til å hevde seg i sammendraget, og være med i kampen om etappeseire. Det hadde for eksempel vært kult om Kristoff hadde tatt ytterligere en etappeseier, i den norske landslagsdrakten, sier Hushovd.

Landslaget

Det norske landslaget til Arctic Race of Norway 2021

1. Alexander Kristoff – UAE
2. Sven Erik Bystrøm – UAE
3. Andreas Leknessund – DSM
4. Ådne Holter – Lillehammer CK
5. Ludvik Holstad – Lillehammer CK
6. Andre Drege – Lillehammer CK

Kontakter

Knut-Eirik Dybdal, mobil 920 56 326
Roger Solheim, mobil 992 26 638

Bilder

Alexander Kristoff vinner 4. etappe av Arctic Race of Norway  i Tromsø i 2014. Foto: ARN/Pauline Ballet
Alexander Kristoff vinner 4. etappe av Arctic Race of Norway i Tromsø i 2014. Foto: ARN/Pauline Ballet
Last ned bilde

Om Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway
Arctic Race of Norway
Strandgata 9
9405 Harstad

https://www.arctic-race-of-norway.com/no/

Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel. Rittet arrangeres hvert år i ulike deler av Nord-Norge. Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt som finner sted i de tre nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven av Arctic Race of Norway kom i august 2013. I 2020 måtte rittet utsettes på grunn av pandemien. Etappene i 2021 er derfor i all hovedsak de samme som var planlagt for 2020.

Arctic Race of Norway er valgt ut av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å bli en del av UCI ProSeries i 2020. ProSeries er en ny divisjon under World Tour. Den erstatter kategorien som Arctic Race of Norway har vært en del av de siste årene.

Følg pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arctic Race of Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway returnerer med knallsterkt felt19.6.2021 10:04:38 CEST | Pressemelding

I august returnerer endelig Arctic Race of Norway til Nord-Norge. Når den åttende utgaven av Arctic Race of Norway starter i Tromsø 5. august stiller et knallsterkt felt med 18 lag, hvorav elleve stiller til start i Tour de France. - Vi er stolt over at så mange topplag velger å komme til Nord-Norge. Det viser at Arctic Race of Norway er et attraktivt løp som holder høyt nivå, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom