Fremtind

Kristine Falkgård blir bærekraftdirektør i Fremtind

Del

Fremtind styrker satsingen på bærekraft, og ansetter Kristine Falkgård som spydspiss for området.

Foto: KBN/Jo Straube
Foto: KBN/Jo Straube

Falkgård kommer fra stillingen som daglig leder i Cultura Bank. Før det var hun administrerende direktør i KBN, hvor hun var en pådriver for å utvikle bankens tydelige posisjon innenfor bærekraft og grønn finans.

– Kristine vil bringe inn viktige perspektiver og bred erfaring fra bærekraftarbeid i ulike virksomheter, og hun har også tung erfaring fra finansnæringen. Med henne på laget får vi satt ytterligere trykk bak bærekraftambisjonen vår, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind.

Kristine Falkgård er på plass i forsikringsselskapet 1. mars 2022.

Skal gjennomsyre hele virksomheten

– Jeg er imponert over hvordan Fremtind bygger bærekraft inn i sin forretningsstrategi og tenker nytt. Samtidig er Fremtind det nest største forsikringsselskapet på privatmarkedet i Norge, og gjennom sitt samarbeid med SpareBank 1, DNB, LO og NSF har de en enorm mulighet til å påvirke store deler av Norges befolkning. Dette motiverer meg veldig, sier Falkgård.

– Bærekraft må handle om det vi gjør, ikke om det vi sier. Her mener jeg at Fremtind allerede gjør mye riktig, blant annet gjennom forebygging, reparasjon og gjenbruk. Samtidig viser selskapets stemme for samarbeid og kunnskapsdeling i næringslivet en sterk vilje til å mobilisere. Samtidig har vi en lang vei å gå. Forsikringsbransjen registrerte nær 2,4 millioner skader i 2020. Det tilsvarer grovt regnet 600 000 tonn C02-ekvivalenter. Det viser at vi er nødt til å forebygge flere skader, sier hun.

Turid Grotmoll forteller at bærekraft skal gjennomsyre hele virksomheten, og at det blir en realitet først når det har eierskap i hele organisasjonen. – Derfor er ansvaret for hovedmålene for bærekraft delegert til forretningsområdene, som igjen har konkretisert sine egne mål og tiltak. Disse vil de bli fulgt opp på, sier Grotmoll.

Må sette krav til leverandørene

Samfunnsengasjement og bærekraft har vært en rød tråd i mye av Kristine Falkgårds karriere. Valget om å jobbe med dette i et forsikringsselskap, finner hun naturlig.

– Forsikring handler om å ta vare på det vi eier, liv og helse. Sånn sett er bærekraft en helt naturlig del av et forsikringsselskaps virksomhet. Gjennom å forebygge og sette krav til sine leverandører og samarbeidspartnere, brukes ressurser mer bevisst og effektivt. Det er det god lønnsomhet i, sier hun.

Med denne ansettelsen etablerer Fremtind bærekraft som en egen avdeling i selskapet. Hanne Iversen Rye, som har ledet arbeidet med bærekraft i Fremtind siden 2017, fortsetter i rollen som fagleder på området. Avdelingen skal styrkes ytterligere med en analytiker.

Om Kristine Falkgård

Kristine Falkgård kommer fra stillingen som banksjef/daglig leder i Cultura Bank, en bank etablert for 25 år siden for å finansiere bærekraftige virksomheter. Banken ble kåret til Norges mest etiske bank for 5. året på rad av Framtiden i våre hender/Etisk bankguide. Før det var Kristine administrerende direktør i KBN (Kommunalbanken), en av Norges største finansinstitusjoner og klassifisert som systemviktig. Som leder var hun pådriver for bankens tydelige posisjon innenfor bærekraft og grønn finans.

Falkgård har tidligere hatt ansvaret for internasjonale innlån og investor relations i banken. Hun har også vært direktør i Norges Bank og ledet avdelingen for markedsoperasjoner og analyse, og har arbeidet en periode i EU-kommisjonen i Brussel.

Kristine Falkgård har engasjert seg i bærekraft utenfor jobb som co-founder av techstiftelsen Terravera Foundation, som er et samarbeid mellom akademia og næringslivet med mål om å etablere en plattform for måling av bærekraft med utgangspunkt i FNs bærekraftsmål. Hun er også styremedlem i Innovasjon Norge. 

Falkgård er utdannet økonom fra University of Salford, Manchester, England. Hun har en Master i Business Adminstration fra BI og har tilleggsutdannelse i samfunnsøkonomi fra London School of Economics.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: KBN/Jo Straube
Foto: KBN/Jo Straube
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom