Den norske kirke

Kristin Gunleiksrud Raaum gjenvalgt som kirkerådsleder

Del

Kirkerådslederen er den øverste folkevalgte lederen i Den norske kirke. Raaum er gjenvalgt for to nye år. Hun har ledet Kirkerådet siden 2016.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. Foto: Kolonihaven
Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. Foto: Kolonihaven

– Kirken skal være mer for flere, det vil jeg bidra med de neste årene. Jeg er dypt takknemlig for tilliten Kirkemøtet har vist meg, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

I sin tale etter valget sier hun:

– Trosopplæring er et felt jeg ønsker å jobbe med. Vi vet at kunnskapen om bibelfortellingene og troen synker blant barn og unge, og dette er et viktig felt for oss å jobbe med.

99 av de 110 stemmeberettigede tilstede stemte på Raaum. Det var ingen motkandidater.

– Flere av dere kunne ikke stemme på meg, ut ifra deres overbevisning. Det bryter på dypet. Det har jeg stor respekt for. Og det anerkjenner jeg. Jeg ønsker å gjøre et forsøk på også å være deres leder. Det er mitt oppdrag og min forpliktelse. Jeg er opptatt av hvordan vi skal jobbe fremover om å leve sammen med uenighet i kirken, sier Raaum.

Kirkemøtet er samlet i Trondheim 21.-26. september. På møtet behandles blant annet saker om ny kirkelig organisering, kirken som økonomisk aktør og ansvarlig forvalter og ny rekrutteringsstilling som prest under utdanning.

Kirkemøtet består av de 11 bispedømmerådene som velges av medlemmene i Den norske kirke gjennom kirkevalget hvert fjerde år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. Foto: Kolonihaven
Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. Foto: Kolonihaven
Last ned bilde

Lenker

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus – Rådhusgata 1–3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

kirken.no

 

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke