Høyskolen Kristiania

Kristiania med søkerrekord i nedgangsår

Del

Samordna opptak opplevde en nedgang i årets søkertall til offentlige utdanningsinstitusjoner med 12,4 prosent. Langt færre har søkt seg til høyere utdanning i år sammenliknet med rekordåret 2021. Høyskolen Kristiania har imidlertid hatt en liten oppgang, fra 12.204 søkere i fjor mot 12.290 i år.

Foto: Høyskolen Kristiania
Foto: Høyskolen Kristiania

Rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik, er svært fornøyd med årets søkertall.  

– Når de fleste går tilbake, og Kristiania går litt fram, betyr dette at vi styrker vår posisjon betydelig. Det gjør oss både glade og ydmyke. Vi har doblet antall studenter de siste fire årene, og formelen som fungerer er å sette studenten i sentrum, sier Krumsvik. 

Stor økning på nett og fagskole 

  • Antall nye nettstudenter ved Høyskolen Kristiania øker med hele 35 prosent fra fjoråret, fra henholdsvis 1499 søkere i fjor, til 2025 søkere hittil i år.  
  • Fagskolen Kristiania sine nettstudierhar også et oppsving 9,85 prosent, fra 1533 søkere i 2021 til 1684 søkere i år.  
  • De stedbaserte fagskolestudiene øker med 4,5 prosent, fra 1931 i år mot 1848 søkere i fjor.   

Rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, gleder seg også stort over alle de som har søkt seg hit.  

– Fagskolen har hatt stor vekst de siste årene, og det er derfor veldig positivt at søkertallene fortsetter å øke. Høyere yrkesfaglig utdanning har fått en svært viktig rolle i utdanningssystemet, og gjennom et bredt studietilbud av både sted og nettbaserte studier har Fagskolen Kristiania posisjonert seg som en av de ledende fagskolene i landet, sier Kiønig 

Fortsatt mulig å søke 

Høyskolen Kristiania har rullerende opptak helt frem til 1. september, så lenge det fortsatt er ledige plasser på ønsket studium. Kristiania har til sammen 5731 studieplasser for høsten 2022. 

Kristiania holder den positive trenden vi har hatt under pandemien, og vi har sterke søkertall sammenlignet med de offentlige. Både til de nettbaserte og de stedbaserte studiene våre opplever vi en økning i antall søkere. Vi forventer flere søkere utover sommeren, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør ved Høyskolen Kristiania, Stein-Oddvar Evensen 

Søkertall per 27.04.22:

Høyskolen Kristiania - totalt: 12.290(2022) mot 12.204(2021) søkere = +0,7 prosent 
Høyskolen Kristiania -nettstudier: 2025(2022) mot 1499(2021) søkere = +35 prosent 
Fagskolen Kristiania -stedbaserte studier: 1931(2022) mot 1848(2021) søkere = +4,5 prosent 
Fagskolen Kristiania - nettstudier: 1684(2022) mot 1533(2021) søkere = +9,85 prosent 

 

Kontakter

Bilder

Foto: Høyskolen Kristiania
Foto: Høyskolen Kristiania
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med over 18 000 studenter, 800 ansatte, og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Høyskolen Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole, og Fagskolen Kristiania Norges største fagskole.

Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, jobber Kristiania med å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet. 

Høyskolen er organisert i fire faglige avdelinger, såkalte Schools:

I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania.

Vi er også tilbyder av nettstudier. I 1914 startet Ernst G. Mortensen skolen fordi han ville gjøre utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Mer enn 100 år senere eksisterer vi i beste velgående, og med navnet Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Høyskolen Kristiania har siden april 2019 vært medlem av European University Association.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom