Kristiania innfører egne meritteringskrav

De fire andre kriteriene er bygget på erfaringer fra andre høyskoler og universiteter, og er på linje med Universitetet i Tromsø (UiT), Universitetet i Bergen (UiB) og NTNU: Fokus på studenters læring, en klar kvalitetsutvikling over tid, en utforskende tilnærming og en kollegial holdning og praksis.
Ledelsen ved Høyskolen Kristiania har i tillegg, som et femte kriterium, valgt å vektlegge samarbeid med arbeidslivet. Dette fordi høyskolen har mål om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet. Høyskolen Kristiania har en strategisk satsning som vektlegger praksisnær undervisning som tar i bruk studentaktive læringsformer. Dette er undervisningsmetoder som med den nye ordningen også vil kunne være meritterende. Et annet punkt som skiller Høyskolen Kristiania fra de fleste av de andre utdanningsinstitusjonene er hvem som kan søke.
Høyskolen har valgt å inkludere alle ansatte i faglige stillinger – fra høyskolelærer til professor. Mange av underviserne er kompetente forelesere som kommer fra praksisfeltet og har sterk tilknytning til sine respektive bransjer. Dette er verdifull kompetanse som kan gi merittert status ved det fremtidige arbeidslivsuniversitetet. Så lenge kandidaten oppfyller kravene om å ha undervist i høyere utdanning i fem år eller mer og kan dokumentere at de oppfyller kravene til basiskompetanse i universitets- og høyskolepedagogikk kan de søke. Stillingsprosenten på undervisnings- og forskerstillingen deres må være på minimum 50%.
– Vi ønsker å belønne ansatte som har sterk forankring i praksisfeltet, ikke kun de som har førstekompetanse. En typisk Kristiania-profil har bred erfaring fra arbeidslivet, kan vise til akademiske meritter, og viser formidlingsglede, sier rektor Arne H. Krumsvik.
Meritteringsordningen er tydelig forankret i høyskolens strategi, der studenten er i sentrum, og er et steg på veien mot å bli et arbeidslivsuniversitet.
Det nye helhetlige systemet for pedagogisk merittering er en prøveordning på tre år, og har blant annet sin bakgrunn i Stortingsmelding Kultur for kvalitet (Kvalitetsmeldingen) og en rekke nye krav og forventninger til pedagogisk utviklingsarbeid og -organisering.
Alle søknader om merittering må mottas innen 30. oktober.
Kontakter
Gro Matland NevstadKommunkasjonsrådgiver
Ansvarlig for eksternkommunikasjon
Stein-Oddvar EvensenMarkeds- og kommunikasjonsdirektør
Tel:+47 932 00 086stein-oddvar.evensen@kristiania.noBilder

Om Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.
Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.
Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania
Kristiania arrangerer ELIA Academy 2025 – en internasjonal møteplass for kunst- og designutdanning27.5.2025 14:49:33 CEST | Pressemelding
I juni samles kunst- og designutdanninger fra hele verden i Oslo, når Høyskolen Kristiania er vertskap for ELIA Academy 2025 – en av Europas viktigste konferanser for høyere kunstutdanning.
Kristiania ledende på digital og fleksibel utdanning22.5.2025 13:03:36 CEST | Pressemelding
Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2025 viser at Kristiania er en ledende aktør innen digital og fleksibel utdanning, med over 40 prosent av alle nettbaserte studenter i Norge.
Ny studie: Konspirasjonsteorier truer folkehelsa15.5.2025 10:51:12 CEST | Pressemelding
En ny omfattende studie viser hvordan helserelaterte konspirasjonsteorier undergraver tilliten til helsevesenet og rammer marginaliserte grupper.
Kristiania beklager30.4.2025 11:45:25 CEST | Pressemelding
Kristiania er opptatt av at alle studenter skal behandles likt, og få svar innen rimelig tid. Vi beklager at dette ikke ble etterlevd i forbindelse med en sak knyttet til en eksamensoppgave i 2024. I NRK 29. april, kom det frem at en student ved Kristiania fikk stryk på sin eksamensbesvarelse fordi sensor ikke kunne åpne filen med innleveringen. Hun fikk dessverre ikke tilstrekkelig svar innen rimelig tid, da hun kontaktet studieadministrasjonen om dette. - Vi er fryktelig lei oss for at vi ikke har tatt tak i dette tidligere. Denne situasjonen burde vært unngått. Vi er i dialog med studenten for å løse saken, sier studiedirektør Marianne Østbye ved Høyskolen Kristiania. - Nå går vi gjennom våre rutiner for at dette ikke skal skje igjen. Vi vil også sørge for å informere bedre, slik at det blir enklere for studentene våre å levere besvarelser riktig, sier Østbye.
Flere søker seg til masterstudier på Kristiania28.4.2025 10:57:24 CEST | Pressemelding
Søkertallene til Kristianias masterprogrammer er opp 28 prosent i forhold til i fjor.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom