Elden Advokatfirma

Kristian Valen delvis frifunnet i Oslo tingrett

Del
Kristian Valen er i all hovedsak frifunnet i Oslo Tingrett. For de resterende forholdene han ble dømt har han fått en betinget straff på 120 dager. - Retten har i all vesentlighet bygget sin dom på Kristian Valens forklaring, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma.
Advokat Bernt Heiberg, Elden Advokatfirma
Advokat Bernt Heiberg, Elden Advokatfirma

Dommen fra Oslo tingrett viser at de i all vesentlighet har lagt Kristian Valen sin forklaring til grunn. Videre har de fulgt vår argumentasjon om at Kristian Valen ikke hadde noen muligheter for å vite at rekvisittene, som han hadde fått tilbakelevert fra politiet, ikke var lovlig plombert.

For en av rekvisittene finner imidlertid retten at Valen burde ha visst dette sett hen til mengden replikaer han oppbevarte. 

- Valen har hele tiden vært klar på at dette var et våpen som kunne ha blandet seg inn i hans samling. Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke var klar over at det befant seg i rekvisttlageret, sier advokat Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma. 

Når det gjelder de utskrevne medikamentene har retten frifunnet Valen for deler av beslaget.

- Vi er svært fornøyd med at Valen klarte å finne fram gamle resepter for å visse at disse medikamentene var utskrevet av lege. Vi vil nå gå igjennom flere gamle resepter for å se om Valen kan ha spart dokumentasjon slik at vi kan vise at også resten av beslaget var utskrevet av lege, sier advokat Heiberg.

Kristian Valen skal nå gjennomgå dommen i sin helhet sammen sine forsvarere, advokatene Bernt Heiberg og Anne-Marie Gulichsen i Elden Advokatfirma. 

Kontakter

Bilder

Advokat Bernt Heiberg, Elden Advokatfirma
Advokat Bernt Heiberg, Elden Advokatfirma
Last ned bilde

Lenker

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma
Elden Advokatfirma
St Olavs gate 25
0129 Oslo

21 61 13 12https://www.elden.no/

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Gol, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 35 advokatfullmektiger og til sammen over 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Elden-advokat: Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon bryter med grunnlovfestede rettigheter og grunnleggende menneskerettigheter24.2.2023 17:25:38 CET | Pressemelding

Elle Nystad har engasjert Elden-advokat Maria Hessen Jacobsen i forbindelse med den pågående aksjonen i Olje- og energidepartementet mot statens manglende etterlevelse av Høyesteretts dom i Fosen-saken. Nystad og hennes meddemonstranter som er unge samer, reindriftssamer og miljøaktivister, opplever at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon.

Høyesterett: Ikke tap av førerrett for promillekjøring med elsparkesykkel17.2.2023 11:12:13 CET | Pressemelding

Høyesterett har i en dom fastslått at promillekjøring med elsparkesykkel ikke gir grunnlag for tap av førerkort for bil, og at bøtenivået skal være betydelig lavere enn for promillekjøring med bil. – Høyesterett har fullt ut hørt vår argumentasjon; promillekjøring med elsparkesykkel kan ikke sammenlignes med promillekjøring med bil, sier advokat Anders Brosveet i Elden Advokatfirma.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom