Fagforbundet

Krever økt lønn for alle

Del

LO-forbundene i kommunal sektor (LO Kommune) krever et lønnsløft for alle i årets lønnsoppgjør. Forhandlingssammenslutningen skriver at de legger rammen fra frontfaget til grunn for sine krav.

Frontfaget endte med en samlet ramme for oppgjøret på 3,7 prosent.

LO Kommune vil sikre økt kjøpekraft for alle gjennom sentrale tillegg og sikre at mindrelønnsutvikling kompenseres. Det pekes også på at årslønnsveksten i 2021 var den laveste blant de store tariffområdene. LO kommune krever at differansen mellom avtalt og reell lønnsvekst i 2021 kompenseres i årets oppgjør.

– Vi krever at hele laget skal med. Alle merker nå økte priser på strøm, drivstoff og matvarer, men det er de med lavest inntekt som blir hardest rammet. Derfor må hele laget få et godt lønnsoppgjør, og lønna må løftes fra bunnen. Vi må også fortsette kampen for likelønn og for at folk får uttelling for kompetanse, sier LO Kommunes leder Mette Nord. Onsdag 6. april overleverte hun LO Kommunes krav til KS.

– Pandemien viste at vi er avhengige av hele laget. Det gjelder helsearbeidere, renholdere, ansatte i kollektivtrafikken, barnehageansatte, de som jobber med samfunnssikkerhet og beredskap og en rekke andre grupper. I år er det høye strømpriser og den voldsomme prisveksten etter krigen i Ukraina, som danner det økonomiske bakteppet for lønnsoppgjøret, også i offentlig sektor, sier hun.

– Det e de med de laveste inntektene som rammes mest når bensinprisene går til himmels, når rentene stiger og når prisen på handlekurven går opp. Derfor er det de som må prioriteres i oppgjøret i offentlig sektor i år. De må bruke prosentvis mye mer av sin lønn til de økte kostnadene, enn de som har høyere inntekt, sier LO Kommunes leder Mette Nord.

.

LO Kommune representerer 190 000 arbeidstakere i kommunal sektor og består av disse forbundene: Fagforbundet, Fellesorganisasjonen (FO), EL og IT Forbundet, Creo, Skolenes Landsforbund, Norsk Sjøoffisersforbund og Fellesforbundet. LO Kommune er den største forhandlingssammenslutningen i KS-området

Kontakter

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 390 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom