Krever makspris på munnbind etter påbud i Oslo

Del

Byrådsleder Raymond Johansen innførte denne uken påbud om bruk av munnbind når man reiser kollektivt i hovedstaden. Et politisk påbud må kombineres med innføring av makspris for å verne forbrukerne. Printmax krever derfor makspris på tre kroner per munnbind.

Magnus Svarstad, daglig leder i Printmax AS.
Magnus Svarstad, daglig leder i Printmax AS.

Det er priskrig på munnbind blant aktørene som tilbyr dette på det norske markedet. Da Raymond Johansen mandag kveld annonserte påbud om munnbind i kollektivtrafikken i Oslo, pålegger han også mange privatpersoner og husholdninger store utgifter til munnbind.

- Vi krever at politisk ledelse i samarbeid med tilbydere av munnbind tar felles ansvar om å sette et tak for prisene. Den eneste muligheten å få til vern av forbrukerne er en makspris på tre kroner per munnbind, sier Magnus Svarstad, daglig leder i Printmax.

Landets største apotekkjeder selger i dag en pakke med 50 munnbind til 299-399 kroner. I dagligvarekjedene selges 10-pakninger til 99 kroner, altså nesten 10 kroner per munnbind.

- I fjor registrerte Ruter neste 400 millioner påstigninger i Oslo. Selv om pandemien har gjort at mange holder seg hjemme, sier dette litt om omfanget og behovet for munnbind i befolkningen, sier han.

Priskrig
I dag selger i hovedsak de store apotekgigantene (som Boots og Apotek1) munnbind, i tillegg til andre aktører som Jernia, Røde Kors og en rekke nettleverandører. Prisene ligger i slutten av september på mellom 300-400 kroner, noe som tilsvarer 6-8 kroner per munnbind.

- I en tid som nå trenger vi at alle jobber sammen, ikke kommersielle aktører som dytter prisen til himmels for å gjøre seg rike. Det er ikke god dugnadsånd. Alle tilbydere må kutte prisene som følge av at myndighetene innfører påbud om bruk, sier Svarstad.

Munnbind-prisene har vært i fritt fall, ned omtrent 70 prosent på kort tid. Eksempelvis selger Boost i dag en pakke munnbind til 299. Printmax gikk i markedet med en tilsvarende pakke munnbind på 50 stk til 149 kroner.

Kunstig høye priser
Vår lange erfaring fra internasjonal handel viser at prisen på munnbind er kunstig høy. Dette er grov utnyttelse av forbrukeren.

- At en gjennomsnittlig forbruker skal betale rundt 150 kroner i uken for å bruke munnbind til og fra jobb, mener vi er misbruk av forbrukerne i den krisen vi alle står i, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt:
Magnus Svarstad
Daglig leder i Printmax AS, www.munnbindtilalle.no
Telefon: 91741180
E-post: magnus@printmax.no

Bilder

Magnus Svarstad, daglig leder i Printmax AS.
Magnus Svarstad, daglig leder i Printmax AS.
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Printmax AS

Printmax AS
Printmax ASFølg saker fra Printmax AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Printmax AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.