Kredittvurderingsbyrået Standard&Poor's (S&P) har bekreftet Kasakhstans rating.

Del
"Det internasjonale ratingbyrået Standard & Poor's har bekreftet Kasakhstans rating BBB-/A-3 med forbedring av utsiktene fra negative til stabile", melder nyhetsbyrået Kazinform med henvisning til statsministerens pressetjeneste.
Astana (bildekilde: Kasakhstan's Utenriksdepartementet)
Astana (bildekilde: Kasakhstan's Utenriksdepartementet)

Nøkkelfaktorene som støtter vurderingen av Kasakhstan er landets solide finansbalanse og eksterne balanse. Samtidig støttes landets finanspolitiske stabilitet av tilstedeværelsen av likvide eksterne eiendeler.

Rapporten til S&P understreker at Kasakhstans fiskale og eksterne balanser forblir stabile og vil være tilstrekkelige til å dempe den eventuelle effekten av lavere oljeeksport forbundet med midlertidige forstyrrelser av Det kaspiske rørledningskonsortiet (CPC).

Analytikerne viser også til regjeringens effektive makroøkonomiske politikk som er rettet mot diversifisering av økonomien gjennom investeringsprogrammer, forbedring av investeringsklimaet, redusering av statlig innblanding, utvikling av konkurranse, forbedring av skattepolitikken, reformering av offentlige anskaffelser og redusering av administrative hindringer for næringslivet.

Ifølge kredittvurderingsbyråetsanalytikere vil bærekraftig vekst i utenfor oljesektoren også støttes av tiltakene for å tiltrekke utenlandske investeringer.

Totalt sett anslår S&P at Kasakhstans økonomiske vekst vil være 4,1 prosent i 2023 og rundt 4 prosent i gjennomsnitt i perioden 2023-2026.

Statsministerens pressetjeneste opplyser at Kasakhstans regjering vil fortsette å aktivt arbeide for å opprettholde landets rating når det gjelder investeringspålitelighet.

Nøkkelord

Bilder

Astana (bildekilde: Kasakhstan's Utenriksdepartementet)
Astana (bildekilde: Kasakhstan's Utenriksdepartementet)
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom