Kredinor

KREDINOR – NÅ OGSÅ STORE PÅ PORTEFØLJEKJØP

Del

Kredinor har i løpet av kort tid kjøpt porteføljer med utestående saldo på ca. 1,5 milliarder norske kroner. Dette er kjøp av gjeldsporteføljer, og befester vår posisjon som den ledende leverandøren av tjenester innenfor kredittadministrasjon til bankmarkedet i Norge.

Audun Rønningen Danielsen er ansvarlig for kjøp av porteføljer og regiondirektør for Oslo og Akershus i Kredinor
Audun Rønningen Danielsen er ansvarlig for kjøp av porteføljer og regiondirektør for Oslo og Akershus i Kredinor

Bransjen er i endring, og forespørslene om kjøp av porteføljer øker i omfang. Administrerende direktør, Tor Berntsen begrunner satsingen med økningen i etterspørselen, og ambisjonen til Kredinor om å ta en ledende posisjon i dette som er et marked i vekst.

 – Kjøp av gjeldsporteføljer er strategisk nødvendig for å holde på posisjonen som en dominerende aktør innenfor leveranser av inkassotjenester til bankmarkedet, sier administrerende direktør i Kredinor Tor Berntsen. – Kjøpet er et signal om videre posisjonering i et marked i vekst, fortsetter Berntsen

Nytt forretningsområde

Med flere store investeringer innenfor porteføljekjøp har Kredinor så å si fått et nytt ben å stå på den senere tiden. Det reduserer sårbarhet ved bortfall av store kunder, og det øker vår konkurransekraft i anbudsprosesser hvor etterspørselen i større grad enn før også omfatter porteføljekjøp.

 – Vi ønsker å være tilstede for våre kunder på alle områder, og vil være i stand til å kjøpe krav av ulik alder, sier Audun Rønningen Danielsen, ansvarlig for porteføljekjøp i Kredinor og direktør for forretningsområde Oslo og Akershus. – Vi foretar engangskjøp av eldre porteføljer som ligger til langtidsovervåkning, men kan også inngå avtale om løpende kjøp. Her tilpasser vi oss de behovene oppdragsgiverne våre har, og tar over når kundene våre ikke lenger ønsker å bruke mer tid og ressurser på egen oppfølging, understreker han. 

God kundebehandling

Audun Rønningen Danielsen fremhever god oppfølging som en nøkkelfaktor i å lykkes.

– Vi har gode systemer og rutiner, og når en sak sendes til oppfølging hos Kredinor, er det en trygghet å vite at sluttkunden får den samme profesjonelle behandlingen selv om kravet har skiftet eierskap. Våre oppdragsgivere skal være trygge på at vi gir en god kundebehandling og slipper å bekymre seg for omdømme og hvordan kravene håndteres etter at de er solgt, avslutter Audun Rønningen Danielsen.

Mer tid til egen kjernevirksomhet

Ved å selge gjeldsporteføljer til Kredinor frigjør bedriften ressurser til å jobbe med egen kjernevirksomhet. På samme tid kan vi i Kredinor rendyrke det som er vår kjernevirksomhet – forutsigbar og profesjonell oppfølging av inkassosaker. I tillegg til kostnadsbesparelser reduseres usikkerheten hos våre leverandører rundt fremtidig gjenvinning knyttet til ubetalte krav. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Audun Rønningen Danielsen er ansvarlig for kjøp av porteføljer og regiondirektør for Oslo og Akershus i Kredinor
Audun Rønningen Danielsen er ansvarlig for kjøp av porteføljer og regiondirektør for Oslo og Akershus i Kredinor
Last ned bilde

Lenker

Om Kredinor

Kredinor
Kredinor
Rådhusgata 27
0158 Oslo

+47 22 00 91 00http://www.kredinor.no

Kredinor er et av de største inkassoselskap i Norge målt i omsetning og det største målt i antall mottatte saker. Vi er i dag markedsleder av inkassotjenester til energi og telecom – og i sterk vekst innen bank/finans, handel, parkering og offentlig sektor. I tillegg til inkasso tilbyr vi løsninger i hele verdikjeden fra fakturering, reskontro og purringer, til overvåk og kjøp av porteføljer. Kredinor har 490 ansatte og er lokalisert på ti steder i hele Norge. I tillegg har vi ett kontor i Danmark med 40 ansatte og er snart på plass gjennom nyetablering av Kredinor i Stockholm, Sverige. 

 

Følg saker fra Kredinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kredinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kredinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom