Appsonite Music and Apps

Kråketuss slipper sin nye singel - "Billy the Brave"

Del

Kråketuss har nettopp sluppet sin tredje singel på engelsk. Sist gang besøkte vi en slags moderne versjon av sagnet om fanitullen i tvilling sangene “The Devil’s Violin” og “Fanden med Fela”, og også denne gangen skal vi tilbake til eventyrenes rike i historien om jegeren Billy.

Bakgrunnen for singelen er eventyret om de tre bukkene Bruse. 

“En dag satt jeg å tenkte over hva moralen egentlig er i dette eventyret, og konkluderte med at det måtte være å ikke bli for grådig. Men det betydde også at eventyret egentlig handler om trollet, og at bukkene er bipersoner som representerer fristelser.“ 

Dermed er denne låten resultatet av en omskriving av dette eventyret hvor trollet er byttet ut med en karakter lytteren har lettere for å identifiserer seg med.

Sammen med singelen slippes det også en video, hvor musikken er akkompagnert av vakre illustrasjoner. Disse er tegnet av den dyktige vietnamesisk illustratøren Keichan.

Kråketuss er i all hovedsak et enmannsorkester bestående av Rune Lunden. Rune er oppvokst på Skotfoss like utenfor Skien, men er nå bosatt i Porsgrunn. All innspilling og produksjon foregår i hjemmestudioet der. Tidligere har han stort sett sluppet musikk med norsk tekst, men det har også vært et par engelske innslag.

Stilmessig spenner musikken seg over flere sjangre selv om det som regel befinner seg en gitar et sted i lydbildet.  Det er likevel teksten og historiene som står i sentrum, og sjangeren velges ut fra hva som kler disse best.

Nøkkelord

Kontakter

Rund Lunden
kraaketuss@gmail.com
95780169

Bilder

Lenker

Om Appsonite Music and Apps

Appsonite Music and Apps
Appsonite Music and Apps
Bokfingvegen 39
2032 Maura

+47 90 53 15 68http://www.appsonite.no

Følg pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Appsonite Music and Apps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Ny Episk Rockeballade fra Nord-Norsk Sanger18.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding

Etter 6 singel utgivelser og 1 album i 2020 kommer Robin Grønvold med en ny episk rocke ballade fredag 18 desember. En låt fylt med følelser, angst, savn og selvransakelse. “Here Comes Those Fears Again” er tredje låt i historien om en mann som flykter inn i sitt indre sjelsliv når verden blir vanskelig og skremmende. Det startet med den paniske låten “Run”, etterfulgt av den likegyldige “Its all the same”, og nå kommer den selvransakende “Here Comes Those Fears Again”.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom