LO

Kraftig medlemsvekst under koronakrisen. LO har nå over 970 000 medlemmer

Del

Nye medlemmer har strømmet til LO under koronapandemien. LOs forbund kan vise til en netto medlemsvekst på nesten 20 000 medlemmer i 2020.

-       Det vi ser nå er at folk søker trygghet i urolige tider. Vi må tilbake til finanskrisen og til tiden da Einar Gerhardsen styrte landet for å se tilsvarende vekst, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Totalt har LOs 25 forbund nå til sammen 970 054 medlemmer. LO-lederen peker på flere forklaringer, men trekker spesielt frem at mange har sett den jobben LO og forbundene har gjort under koronapandemien.

-          Vi har under hele koronakrisen vært opptatt av å sikre tryggheten og inntekten til folk, sier Gabrielsen.

Han viser bla. til utvidelse av permitteringsreglene, høyere dagpengesatser for de permitterte og arbeidsledige, samt lønnstilskudd til bedriftene som tar de ansatte raskere tilbake i jobb. Tiltak som aldri hadde kommet på plass uten at LO hadde presset kraftig på.

-          Dette er tiltak som har vært med på å sikre tryggheten til de som har mistet jobben og de som frykter for å miste jobben, mener Gabrielsen.

Koronakrisen viser også at de unge i arbeidslivet, nå mer enn før, velger å melde seg inn i en fagforening. LO har det siste året fått over 6500 nye unge medlemmer under 30 år. I tillegg har over 2300 studenter meldt seg inn i 2020.

-          Vi ser nå at langt flere unge nå ønsker å organisere seg. Det er svært gledelig, men også viktig med tanke på fremtiden.

Medlemsveksten på nesten 20 000 nye LO-medlemmer kommer i en tid der antallet sysselsatte arbeidstakere ble redusert med 26 000, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

-          Det forteller noe om hvor sterk strømningen nå er mot å søke trygghet i en fagforening, sier LO-lederen. 

Kontaktperson: Geir Solaas Moen, 91704473

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg saker fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom