Statskog SF

Krabbegryte, klopper og kompass

Del

Kajakker, humlevandring, klopper, gapahuk, stimerking og bålplasser er blant formålene når 110 prosjekt for friluftsliv i hele landet nå får støtte fra «Statskogmillionen».

Foto: Ann-Hege Hanstad
Foto: Ann-Hege Hanstad

En million kroner går hvert år fra Statskogs støtteordning til aktiviteter og prosjekt som skaper friluftsliv og bærekraftig bruk av norsk natur. De beste søknadene får støtte på 10 000 eller 5 000 kroner.

- Mange små summer sammen dugnadsinnsats i norske lag og foreninger gir mye friluftsliv og folkehelse. Det er inspirerende å se skaperkraften som blomstrer i frivilligheten på store og små steder, og det er fint at mange kan få et klapp på skuldra gjennom Statskogs ordning, sier Landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

110 prosjekt får ja

Støtteordningen har søknadsrunder og tildelinger to ganger i året. Vårens runde utgjør hoveddelen av årets støtte. Totalt 110 aktiviteter og prosjekt mottar nå sitt bidrag fra Statskogmillionen.

- Det er gøy å kunne gi litt medvind til noen friluftslivprosjekt rundt omkring i landet, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Det er stor variasjon i tildelingene. Nå går det støtte til humlevandring, kikkerter for fuglekikking, klassesett med kompass, utstyr til frisbeegolf og en lang rekke tiltak rundt klopping, stiskilting, gapahuker og bålplasser.

Se tildelingene

Statskog offentliggjør alle tildelinger fra Statskogmillionen på sine nettsider. Der er det mulig å sortere på tildelingsrunde, fylke og kommune og bruke søkefunksjonen for å finne særskilte prosjekt.

Her er landsoversikt over alle tildelinger våren 2021 (statskog.no)

Kontakter

Jan Helge NordbyRegionsjef Sør-Norge

953 67 052 / 742 13 000

jnb@statskog.no

Bilder

Foto: Ann-Hege Hanstad
Foto: Ann-Hege Hanstad
Last ned bilde
Landbruks-og matminister Olaug Bollestad.  Foto: LMD
Landbruks-og matminister Olaug Bollestad. Foto: LMD
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg pressemeldinger fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom