NHO

Koronaviruset sørger for fortsatt økonomisk usikkerhet

Del

NHO inviterer til pressekonferanse torsdag 27.februar klokka 10.00 i Næringslivets Hus, Middelthunsgaten 27.

Utsiktene rundt oss har igjen endret seg de siste månedene. Både fase én-avtalen mellom USA og Kina og brexitavklaringen i Storbritannia har redusert usikkerheten noe. Imidlertid har andre risikofaktorer dukket opp. Koronavirusutbruddet i Kina har allerede sendt bølger gjennom råvare- og finansmarkeder, og truer med å skyve det globale aktivitetsoppsvinget ut i tid.  Her hjemme har aktivitetsveksten dabbet av, og fremtidstroen blant våre medlemmer er lavere nå enn for et halvt år siden.   

Med dette som bakteppe presenterer vi vår kommende kvartalsrapport med de siste resultatene fra vår kvartalsvise medlemsundersøkelse, Næringslivets økonomibarometer. Her har vi spurt bedriftene om deres markedsutsikter, ansettelses- og investeringsplaner. I tillegg legger vi som vanlig frem oppdaterte anslag for norsk økonomi de nærmeste årene.

Pressekonferansen har som vanlig en temadel som denne gang handler om statsbudsjettets utgiftsside. Offentlige utgifter i Norge utgjør rundt 50 prosent av BNP. Dette er høyere enn de fleste andre land. Framover vil aldring og lavere oljeinntekter redusere handlingsrommet på budsjettet. Uten en mer effektiv produksjon av velferdstjenester må skattene opp eller velferden ned. I den sammenhengen ser vi på områder som folketrygden, utdanning, helse, næringsstøtte, samferdsel, kommuneforvaltning og klimapolitikk.

Rapporten og temadelen vil bli presentert av sjeføkonom Øystein Dørum.

Enkel servering.

Velkommen!

Kontakter

Om NHO

NHO
NHO
Middelthunsgate 27
0305 Oslo

23 08 80 00http://www.nho.no

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg saker fra NHO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom