Koronastengt universitet: Første uke med digital undervisning - hva har vi lært?
12. mars ble bygningene til Universitetet i Oslo "koronastengt", og lærere ved Det juridiske fakultet kastet seg rundt i en digital dugnad for å gi studentene undervisning. Mandag 30. mars offentliggjøres en rapport om hvordan den første uken med digital undervisning. Dette er antagelig den første offentlige evalueringen av et heldigitalt undervisningstilbud i UH-sektoren etter koronautbruddet.

Rapporten er basert på 175 jusstudenters erfaring, og inneholder en kvantitativ og kvalitativ analyse og rekke anbefalinger. Flere av studentene rapporterer om utfordringer med digital undervisning knyttet til korana-preget restriksjoner, men det er en sterk positiv korrelasjon mellom noen former av digital undervisning og studentenes egenvurdering av læringsutbytte.
– Rapporten bidrar med kunnskap som gjør det mulig for oss å foreta justeringer i det digitale undervisningsopplegget. Vi får og mer kunnskap om god digital undervisning, selv om omstillingen til digital undervisning har skjedd under spesielle og vanskelige omstendigheter, sier studiedekan Tarjei Bekkedal.
Rapporten er utarbeidet av fakultetets Senter for fremragende utdanning (SFU) – Centre on Experiential Legal Learning (CELL).
Rapporten offentliggjøres mandag 30. mars i forbindelse med lanseringen som foregår digitalt på Zoom – en av plattformene UiO bruker for digital undervisning og møter.
Presentasjon og paneldiskusjon
Rapporten presenteres av Malcolm Langford, Senterleder CELL, Crina Damsa, førsteamanuensis, Institutt for pedagogikk og LINK, og Sophia Wulff, studentmedarbeider i CELL.
I panelet som diskuterer rapporten sitter:
- Gro Bjørnerud Mo, prorektor UiO
- Tarjei Bekkedal, undervisningsdekan, Det juridiske fakultet
- Aksel Kolstad, Juridisk studentutvalg i Oslo
- Dag Rune Olsen, rektor UiB (med forbehold)
Interessant for mange
– Jeg tror funnene i rapporten vil være interessant for mange i UH-sektoren. Det er og grunn til å berømme Det juridiske fakultet og CELL for den store innsatsen som er lagt ned i å tilby studentene digital undervisning. Det er uhyre viktig å ta oss tid til å lære av de erfaringene vi nå gjør, sier prorektor Gro Bjørnerud Mo.
Førsteamanuensis Anine Kierulf moderer debatten, og det blir lagt til rette for spørsmål fra presse etter presentasjonen og debatten i Zoom.
Lenker for pressen
Nøkkelord
Kontakter
Steinar Hafto MyreKommunikasjonssjef
Tel:+47 22 85 00 32 / +47 924 15 962s.h.myre@jus.uio.noBilder

Lenker
Om UiO - Det juridiske fakultet
Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.
Følg saker fra UiO - Det juridiske fakultet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra UiO - Det juridiske fakultet
Smittestopp og rettsstaten: Erfaringer og forhåpninger14.12.2020 12:38:52 CET | Presseinvitasjon
En ny smittesporingsapp - også kalt Smittestopp - skal lanseres 21 desember. Hva må til for å lykkes med den nye appen?
70 år med omstridt lov: Hvilken betydning har FNs flyktningkonvensjon i stater som aldri undertegnet den?7.12.2020 14:39:01 CET | Pressemelding
Har Flyktningkonvensjonen likevel innflytelse i stater som ikke har signert den? Hvordan bidrar egentlig disse statene i utviklingen av internasjonal flyktningrett? Dette og mer vil Maja Janmyr finne ut når hun nå drar i gang ERC Starting Grant-prosjektet BEYOND.
Fattigdom, menneskerettigheter og omstridte beregninger4.12.2020 10:40:08 CET | Presseinvitasjon
Dette digitale arrangementet skal handle om global fattigdom og menneskerettigheter. Du får møte Philip Alston, som har vært FNs spesialrapportør for ekstrem fattigdom og menneskerettigheter, i tillegg til statsråd Dag-Inge Ulstein, direktør for Pathfinders, Liv Tørres og professor Morten Jerven.
FNs 75-årsjubileum: Refleksjoner og utfordringer fremover4.12.2020 10:24:42 CET | Presseinvitasjon
Arrangementet tar for seg store globale utfordringer tilknyttet menneskerettighetsansvar, klimaforandringer, håndtering av migrasjon og organiseringen av FN.
Den nordiske koronahåndteringen: stengt, stengt inne og stengt ute?30.11.2020 09:02:58 CET | Presseinvitasjon
Hvordan har skandinaviske myndigheter håndtert koronapandemien overfor så forskjellige grupper som innsatte i fengsel og i eldrehjem i Sverige, Danmark og Norge?
Har staten hjemmel for koronahåndteringen?13.11.2020 12:09:09 CET | Presseinvitasjon
Hva var hjemmelsgrunnlaget for koronatiltakene høsten 2020? Hva slags hjemmel er solid nok på ulike samfunnsområder, og hva er egentlig begrunnelsen for å iverksette tiltak uten hjemmel?
- Globale juridiske regler er nødvendig for å finne løsninger på plastforurensningen14.10.2020 15:32:00 CEST | Pressemelding
Plastforurensning er en stor trussel for marine økosystemer. Det påvirker organismer og dyr i matkjeden, og endrer økosystemets funksjoner og tjenester. Plast i Arktis kommer via havstrømmer fra andre verdensdeler. Marin plastforurensning er et globalt problem og det er derfor avgjørende med gode og effektive regler på globalt nivå, mener jusforskere.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom