Statens vegvesen

Koronasmitte berører ferjetrafikken mellom Bognes og Lødingen

Del

Smitte blant et besetningsmedlem på «MF Lødingen» fører til noe mindre kapasitet på sambandet Bognes – Lødingen.

Det er ingen kapasitetsproblemer på ferja fra Lødingen fredag. (Statens vegvesens webkamera fra Lødingen ferjekai.
Det er ingen kapasitetsproblemer på ferja fra Lødingen fredag. (Statens vegvesens webkamera fra Lødingen ferjekai.

Det er en person som er bekreftet koronasmittet. Vedkommende har ikke direkte passasjerkontakt, og har vært i rutinemessig karantene siden mandag 19. juli. De som jobber på samme skift har gått i minimum 10 dagers karantene, og fartøyet vil bli vasket ned. Det andre skiftet som betjener samme fartøy, blir nå testet. Prøvesvarene ventes lørdag kveld.

Færre avganger

Smittehendelsen innebærer at en av de tre ferjene i sambandet mellom Bognes og Lødingen er innstilt i påvente av prøvesvar for den øvrige besetningen. Samtidig gjøres det en intern omdisponering av fartøy, slik at 15 til 16 av totalt 20 daglige rundturer vil gå som normalt.

– Vi beklager overfor passasjerene. Samtidig er dette en situasjon som både vi og rederiene har forberedt oss på kan oppstå på en ferje. Torghatten Nord har fulgt alle rutiner, og sammen gjør vi vårt beste for at passasjerene skal være trygge, samtidig som vi setter i verk tiltak slik at hendelsen får minst mulig konsekvenser for kapasiteten, sier kontraktsansvarlig Steinar Simonsen i Statens vegvesens ferjeavdeling.

Bra kapasitet

Den siste uka har det vært kraftig uvær i Nordland, og ferja mellom Bodø og Moskenes måtte innstille flere avganger. Dette førte til stort press på sambandet mellom Bognes og Lødingen.

– Heldigvis er uværet over. Det er fortsatt stor sommertrafikk til og fra Lofoten, slik at det kan være noe ventetid på de mest populære avgangene over Vestfjorden. Kapasiteten mellom Bognes og Lødingen har imidlertid vært normalt god den siste uka, og det er ingen grunn til at folk skal legge om sine reiseplaner som følge av de justeringene vi gjør i seilingsplanen, sier Steinar Simonsen i Statens vegvesen.

Vegtrafikksentralen har oppdatert ruteinformasjon. 

Smittevernsoppfølging

Lødingen kommune har ansvaret for smittevernsoppfølging mot fartøyet og mannskapet. Kommunen har følgende oppfordring til reisende med «MF Lødingen» mellom mandag 19. juli klokken 19:45 og torsdag 22. juli klokken 23.00:

Vær oppmerksom på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom man får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge du ikke har symptomer er ikke karantene nødvendig.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Det er ingen kapasitetsproblemer på ferja fra Lødingen fredag. (Statens vegvesens webkamera fra Lødingen ferjekai.
Det er ingen kapasitetsproblemer på ferja fra Lødingen fredag. (Statens vegvesens webkamera fra Lødingen ferjekai.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom