LO

Koronakommisjonens dom over regjeringens koronahåndtering:

Del

- Dette har rammet folk og satt arbeidsplasser i fare.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at Statens koronakommisjon avdekker en alvorlig svikt i beredskapen, og at dette har gått hardt utover det norske folk.

-          Pandemien var en varslet krise. Regjeringen kjente til risikobildet. Likevel var ikke regjeringen forberedt, da pandemien traff, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik, og legger til:

 -          Det holder ikke. Dette har rammet folk, særlig barn, unge og sårbare grupper. Dette har satt arbeidsplasser i fare, og det er regjeringens ansvar.

Koronakommisjonens konklusjon bekrefter i følge Hessen Følsvik mange av tilbakemeldingene LO har fått fra medlemmene, som står i førstelinjen.

-          Kanskje det mest oppsiktsvekkende som er avdekket er hvor dårlig forberedt landet var, når det gjelder smittevernutstyr, plan for nedstenging og beredskapslagre for medisin og mat, sier Hessen Følsvik.

Selv om kommisjonen konkluderer med en «alvorlig svikt» i beredskapen, så har også mye gått bra i følge LO-lederen.

-          Når smitteverntiltakene har virket handler det i liten grad om gode kriseforberedelser, og mer om verdien av sterke offentlige institusjoner, høy tillit i befolkningen, sterke arbeidslivsorganisasjoner og en opposisjon som etter hvert ble tatt med på råd.

 -          Vi må nå lære av det vi har fått bekreftet her. Vi må være bedre forberedt neste gang. Vi må bruke tiden framover til å lære av det som har gått feil. Det eneste som er sikkert, er at det kommer flere runder med lignende kriser, sier Hessen Følsvik.

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom