MasterCard

Korona har ført til lokalt næringslivsløft

Del

Nordmenn handler mer lokalt etter nedstengingen, og de har blitt bedre naboer, viser en undersøkelse fra Mastercard.

Koronakrisen har vært en stor påkjenning for norsk næringsliv. Men en fersk undersøkelse fra Mastercard viser at krisen også har fått nordmenn til å støtte mer opp om lokale forhandlere.

76 prosent av norske forbrukere sier de har blitt mer tilbøyelige til å handle i sitt nærmiljø etter nedstengingen, viser en fersk undersøkelse fra Mastercard. 78 prosent svarte de har satt mer pris på lokale butikker.

54 prosent svarte at de handler lokalt for å hjelpe lokalsamfunnet komme seg på beina igjen. 66 prosent svarte at de foretrekker å kjøpe av noen de kjenner, og 76 prosent stoler på anbefalingene fra lokale forhandlere. 28 prosent svarte at de har fått et nytt forhold til lokale forhandlere og uavhengige butikker etter nedstengingen.

Mastercard har også undersøkt hvordan pandemien har påvirket folks forhold til naboene sine. 56 prosent svarte at de har blitt mer tilbøyelige til å si hei til naboene enn de var for et år siden. 22 prosent sier at de tar imot bestillinger for naboene sine, og 21 prosent har en ekstranøkkel til sin nærmeste nabo.

Investerer i lokale helter

Mastercard har investert 250 millioner dollar globalt i å hjelpe lokalt næringsliv komme seg gjennom krisen. Betalingsselskapet har også introdusert nye tjenester, inkludert plattformen Business Unusual-plattformen og Mastercard Trade Solution, for å tilby tjenester utenom vanlig bankvirksomhet og å hjelpe små- og mellomstore bedrifter spare tid og penger.

«Små virksomheter er ryggraden i økonomien. Når folk igjen begynner å handle lokalt, gjenoppdager de en skog av flotte, varierte og unike små virksomheter. Vi oppfordrer alle til å handle lokalt og løfte frem lokale helter. Gjenreisingen av økonomien begynner på dørterskelen din,» sier Mark Barnett, Europa-president i Mastercard.

De fem vanligste grunnene til at nordmenn handler lokalt:

  1. Beleilighet (55 prosent)
  2. Å hjelpe lokalsamfunnet sprette tilbake (54 prosent)
  3. Nyvunne forhold til lokale forhandlere og uavhengige butikker (28 prosent)
  4. Anbefalinger fra noen de stoler på (23 prosent)
  5. Mer verdi (19 prosent)

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er utført av OnePoll for Mastercard blant 13.000 deltakere i 16 europeiske land, inkludert Norge.

Kontakter

For spørsmål, vennligst kontakt:

Annika Kristersson
Kommunikasjonssjef for Norden og Baltikum i Mastercard
+46 703 17 35 45
annika.kristersson@mastercard.com

Om MasterCard

MasterCard
Regus Posthuset Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

http://www.mastercard.com

Om Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, er en teknologivirksomhet i den globale betalingsindustrien. Vi opererer verdens raskeste betalingsnettverk, forbinder forbrukere, finansinstitusjoner, forretningspersoner, stater og virksomheter i mer enn 210 land og territorier. Produkter og løsninger fra Mastercard gjør handelsaktiviteter – slik som dagligvare- og annen handel, reise, bedriftsdrift og økonomiadministrasjon – enklere, sikrere og mer effektivt for alle. Følg oss på Twitter @MastercardUKBiz, bli med på diskusjonen på Beyond the Transaction Blog og abonner på nyhetsoppdateringer fra oss på Engagement Bureau.

Følg saker fra MasterCard

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MasterCard på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MasterCard

EedenBull og Mastercard utvider samarbeidet for å støtte opp om vekst og innovativ utleggsstyringsplattform12.6.2020 09:00:00 CESTPressemelding

Stockholm, 12. juni 2020 – Mastercard og e-pengeforetaket EedenBull kunngjorde i dag en utvidelse av deres strategiske partnerskap i EU-området. Mastercards pågående støtte vil muliggjøre fortsatt vekst for EedenBulls virksomhet i Oslo og Edinburgh, og den innovative plattformen for utleggsstyring Q Business®. Som en del av den nye avtalen vil Mastercard støtte Eedenbulls produktutvikling og innovasjon, inkludert digitalisering av deres tjenester. Q Business® gir enkelhet og kontroll over alle kjøp ansatte gjør på vegne av selskapet sitt med en løsning som inkluderer betalingskort, en nettbasert styringsmodul, en mobilapp, integrasjon med regnskapssystemer og digitalisering av kvitteringer. For tiden tilbyr 65 banker i Norge Q Business® til flere tusen små og mellomstore bedrifter. «Vi er glade for å komme inn i denne neste fasen av vårt samarbeid med EedenBull og støtte dets ambisjoner om å koble til de store og voksende mulighetene for kommersielle betalinger over hele Europa," sier

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom