Randstad

Kor e alle helter hen?

Del

Kor e alle helter hen, synger Jan Eggum. Det er nå vi trenger dem, heltene. Når usikkerheten og frykten rår som følge av en pandemi de færreste hadde forventet og enda færre vet utfallet av. Vi vet bare at den utvikler seg eksplosivt, i hele verden. Folk blir syke, dør og tiltakene rammer oss hardt, som enkeltmennesker og samfunn som helhet. Vi er i en krise og delvis isolert. Vi trenger våre helter.

Kor e alle helter hen?
Stå opp igjen!
Zorro kom tilbake

Kriser får frem det best og verste i oss. Men det er enkelt å se hvor heltene er nå. Vi treffer dem i butikken, der de iherdig stabler opp ny mat og nødvendigheter (les spaghetti à la capri og toalettpapir vi andre har hamstret). Vi ser dem i helsevesenet, hvor de tappert tar unna det enorme trykket fra alle oss som er urolige, samtidig som man behandler en stadig økende antall syke, og forbereder seg på noe som er enda større, og verre. Lærere og foreldre som gjør det de kan for å motivere de unge til å  lære gjennom nye kanaler, på nye måter. Og de som leder det hele, som må ta tøffe beslutninger under enorm usikkerhet, som både skal berolige noen og få andre til å innse alvoret. I tillegg har vi alle de vi ikke ser, de som jobber iherdig i bakgrunnen: forskerne som arbeider på spreng for å finne en ny vaksine, lager- og logistikkmedarbeideren som får frem maten. Alle som holder hjulene i sving. Heltene er mange og de er her.

Kor e alle helter hen?
Stå opp igjen
Tjorven, kom tilbake

Hva med oss andre? Vi som ikke står i første linje hos dagligvarebutikkene eller på sykehuset, eller andre linje hos matvareprodusentene eller forskningslaboratoriet? Det er fortsatt plass for å gi positive bidrag. Støtt alle som trenger det. Om du ikke melder deg som frivillig eller kan tre inn som vikar, kan du kanskje gi barna dine litt ekstra oppmerksomhet, eller sende et brev til en eldre slektning som er korona-strandet på et sykehjem. Vi kan ikke alle være helter, selv om jeg tror at veldig mange av oss har det i oss. Prøv - det kan godt være du blir positivt overrasket. Leter du litt kan du kanskje finne en liten helt i speilet?

Utakk e verdens lønn
Når ateistens sønn
Til og med ber aftenbønn

Men om vi ikke klarer å være helter selv har vi en annen viktig rolle å spille. Helter trenger å bli sett (de også). Anerkjenn innsatsen de gjør. Et smil, noen oppmuntrende ord, det ikke mye heltene trenger. La oss motbevise at utakk er verdens lønn, kanskje det kan få ennå flere helter frem, så slipper vi å spørre kor de e hen.

Om Eivind Bøe:

Administrerende direktør for Randstad i Norge siden 2016. Han har en spesiell interesse for enkeltmennesket arbeid i den digitale tidsalderen vi er inne i. Verdiene av at alle får muligheten i arbeidslivet og viktigheten av rett arbeid til rett person, er hans hovedmotivasjon.

Eivind har også bred næringslivserfaring som konsulent, toppleder for blant annet Evry, Ramirent og Siemens. Eivind er utdannet siv. øk fra NHH, operativ offiser fra Sjøkrigsskolen og har tilleggsutdannelse fra Harvard, Oxford og Lo

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Eivind Bøe, administrerende direktør i HR-selskapet Randstad.
Eivind Bøe, administrerende direktør i HR-selskapet Randstad.
Last ned bilde
Eivind Bøe, administrerende direktør i HR-selskapet Randstad.
Eivind Bøe, administrerende direktør i HR-selskapet Randstad.
Last ned bilde

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no
om Randstad

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2019 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 280 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2019 hadde Randstad i gjennomsnitt 38 280 egne ansatte og en omsetning på 23,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom