Kontinuerlig læring er årets største globale HR- og ledelsestrend
Virksomheter som ikke fremmer kontinuerlig læring for sine ansatte vil slite med å henge med i utviklingen – og tape kampen om talentene. Det viser Deloitte Human Capital Trends 2019.

I takt med hyppige endringer i samfunnet og i arbeidslivet blir det stadig viktigere for virksomheter å implementere kontinuerlig læring for medarbeidere og ledere. Deloitte Human Capital Trends 2019 viser at virksomheters evne til å utvikle nye ferdigheter – og gjøre læring til en integrert del av arbeidshverdagen – er årets viktigste trend.
Felles eierskap for læring = felles ansvar for læring
Mer enn 80 prosent av respondentene i årets undersøkelse meldte om økte investeringer i opplæringsprogrammer for å videreutvikle ansattes ferdigheter.
– Organisasjoner må utvikle en kultur for læring på tvers av organisatoriske grenser og stillingsnivåer, kun da kan de møte fremtidige behov for kompetanse og problemløsing på en god måte, sier Eva Gjøvikli, partner og leder av Human Resources i Deloitte.
Ledere og ansatte må ta felles eierskap for integrerte læringsmodeller. Det er en økende oppslutning om at ansvaret for læring og utvikling må deles mellom medarbeiderne og organisasjonen; mellom HR og forretningsområdene; mellom organisasjoner og utdanningsinstitusjoner. Vi snakker om delt ansvar, felles eierskap for læring og utvikling.
Den sosiale virksomheten har kommet for å bli
Den gjennomgående trenden i årets rapport handler om å sette menneskene i sentrum og å skape en dypere mening med arbeidet. Det er en naturlig forlengelse av fjorårets store trend som handlet om «den sosiale virksomheten» – en virksomhet som tar et sosialt samfunnsansvar og som arbeider tett med medarbeidere, kunder og samfunnet for øvrig. Organisasjoner må bry seg om mer enn egen profitt!
Samtidig ser vi at ledere i «sosiale virksomheter» forventer større vekst enn ledere for øvrig. 73 prosent av lederne i «sosiale virksomheter» forventer en sterkere vekst i 2019 enn i 2018. Tilsvarende tall for virksomheter som ikke prioriterer tiltak for å fremme en bærekraftig utvikling i samspill med sitt økosystem er 55 prosent. 56 prosent oppga også at de tror spørsmål og problemstillinger rundt det å drive en «sosial virksomhet» vil bli viktigere om tre år enn det er i dag.
Om undersøkelsen
Deloittes Human Capital Trends er basert på svarene fra nesten 10.000 respondenter (hvorav 500 fra Norden), fordelt på 119 land. Det gjør undersøkelsen til den største av sitt slag globalt.
Årets rapport er delt inn i tre hoveddeler: (1) Fremtidens arbeidskraft, (2) Fremtidens organisasjon og (3) fremtidens HR. Klikk på lenkene til hvert kapittel for å se sammendrag av de nordiske resultatene.
Kontaktperson
Eva Gjøvikli, partner og leder av Human Resources i Deloitte
+47 950 54 252
Kontakter
Frode Vik JensenPartner
+47 995 95 000fvikjensen@deloitte.noElisabeth EvjenDirector
+47 412 70 000eevjen@deloitte.noBilder


Om Deloitte
Deloitte er et markedsledende selskap som leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser og konsulenttjenester. Vi etterstreber å hjelpe våre kunder realisere sine ambisjoner, skape en positiv forskjell i samfunnet, og utnytte potensialet i våre medarbeidere.
Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1500 ansatte ved 22 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.
Følg saker fra Deloitte
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Deloitte
Malaysia-saken: NAV har krevd for mye i trygdeavgift28.11.2019 08:05:42 CET | Pressemelding
26. november 2019 fastslo Høyesterett at NAV har krevd for mye i årlig trygdeavgift av nordmann som arbeider i Malaysia. – Personer som har betalt for mye kan nå ha rett til å kreve dette tilbakebetalt, sier Deloitte-advokat.
Nordmenn versting på deling av persondata7.11.2019 10:42:22 CET | Pressemelding
Tre av fire av nordmenn ønsker at det skal bli vanskeligere å samle inn persondata på internett. Samtidig er vi det landet i Norden som deler mest persondata – og mest ukritisk. – Enten er nordmenns frykt for deling av persondata overdreven, eller så forstår vi ikke når vi faktisk gir den fra oss, sier Joachim Gullaksen, Head of Telecom, Media & Technology i Deloitte Norge.
Munchmuseet og Deloittes naboskap blir samarbeidsavtale som flytter samfunnsdebatten inn i det nye museet29.10.2019 07:00:00 CET | Pressemelding
Munchmuseet og Deloitte har samarbeidet om den samfunnsaktuelle debattserien «The Waterfront Ideas». Nå som partene endelig blir naboer i Bjørvika, blir Deloitte museets nye hovedsamarbeidspartner i fem år fremover.
Statsbudsjett 2020: - Skattefunn-ordningen blir mindre attraktiv7.10.2019 13:45:05 CEST | Pressemelding
Forslagene regjeringen la frem 7. oktober, er ment å forenkle ordningen og bidra til å redusere misbruk av Skattefunn-ordningen. Deloitte-advokater mener imidlertid disse forenklingene gjør ordningen mindre attraktiv.
Statsbudsjett 2020: Oppkjøpsfellen ser ut til å bli fjernet7.10.2019 12:34:10 CEST | Pressemelding
- Det er bra at departementet vil se på rentebegrensning i henhold til Deloittes høringssvar. Får vi denne endringen i tråd med det vi foreslo, vil det bli enklere å refinansiere i etterkant av et oppkjøp uten å bli truffet av rentebegrensningsregelen. De var jo aldri ment å treffe rene norske konsern, sier partner og advokat Henriette Holmen.
Verden når ikke FNs bærekraftsmål før i 2073 - 43 år for sent30.9.2019 11:33:20 CEST | Pressemelding
Kun dager før hoveddebatten i FNs generalforsamling i New York viser nye data at arbeidet med å nå bærekraftsmålene ligger langt bak skjema. Bærekraftsmålene er verdens felles plan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Levekårsundersøkelsen Social Progress Index 2019 fra Deloitte og Social Progress Imperative viser at målene først kan nås i 2073 med dagens utvikling. Det er ikke mindre enn 43 på overtid i forhold til målene som er satt.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom