NorgesGruppen

Konsumgruppens gründer trapper ned

Del

Gründer, daglig leder og hovedeier Arild S. Larsen (62) i innkjøpsgrupperingen Konsumgruppen Norge AS ønsker å trappe ned, og har besluttet å selge sin eierandel i selskapet til ASKO Norge AS. For medlemmene i innkjøpsgrupperingen, de ansatte og leverandørene blir det likevel "business as usual".

Daglig leder i KGN Arild S. Larsen (t.v.) og adm.dir. i ASKO Norge AS Tore Bekken.
Daglig leder i KGN Arild S. Larsen (t.v.) og adm.dir. i ASKO Norge AS Tore Bekken.

- Tiden har kommet for å trappe ned, etter mange år med beinhardt arbeid, forklarer 62-åringen Arild S. Larsen. Siden 2014 har ASKO Norge vært medeier med 49% av selskapet, men under forutsetning av at Konkurransetilsynet godkjenner selger Larsen sin eierandel til ASKO senere i år. 

I avtalen av 2014 var denne endringen lagt inn som en opsjon, og det er denne opsjonen som Larsen nå ønsker å benytte seg av.

Den 1. september overlater Arild S. Larsen roret til den nye daglige lederen Stig Hagen, som kommer fra Umoe Restaurant Group, mens han selv fortsetter i rollen som styreleder. Men den nye eieren ASKO Norge understreker at medlemmene i innkjøpssamarbeidet og det store antallet leverandører som forsyner Konsumgruppens medlemmer med mat, drikke og utstyr til serveringsmarkedet, ikke vil merke noe til endringene.

- Målet er at Konsumgruppen Norge fortsatt skal tilby medlemmene svært god service og konkurransedyktige innkjøpspriser, forteller administrerende direktør i ASKO, Tore Bekken. Han understreker at Konsumgruppen også i fremtiden skal være et selvstendig selskap med et bredt sammensatt styre. Konsumgruppen vil drives videre som et selvstendig selskap og kunde av ASKO i konkurranse med andre innkjøpskjeder.

Endringene på eiersiden er planlagt gjennomført innen 31. desember i år. 

Konkurransetilsynet er informert og gjennomføring avventer Konkurransetilsynets godkjennelse.

Kontakter

​Tore Bekken, adm. Dir ASKO, mobil: 481 56 774, mail: tore.bekken@asko.no​

Arild S. Larsen, daglig leder Konsumgruppen, mobil: 414 38 981, mail: arild.larsen@konsumgruppen.no

Bilder

Daglig leder i KGN Arild S. Larsen (t.v.) og adm.dir. i ASKO Norge AS Tore Bekken.
Daglig leder i KGN Arild S. Larsen (t.v.) og adm.dir. i ASKO Norge AS Tore Bekken.
Last ned bilde

Om NorgesGruppen

NorgesGruppen
NorgesGruppen
Drammensveien 144
0213 OSLO

(+47) 24 11 31 00http://www.norgesgruppen.no

Om Konsumgruppen

Konsumgruppen Norge AS er en innkjøpskjede for frittstående aktører i det norske storhusholdningsmarkedet. Kjeden ble etablert i 2000 og har om lag 5300 medlemmer. Medlemmene omfatter kantiner, restauranter, pizzeriaer, kafeer og barer. Konsumgruppen forhandler frem avtaler med leverandørene/grossistene på vegne av sine medlemmer, og er følgelig et innkjøpssamarbeid, med i alt 15 fast ansatte.

Om ASKO Norge

ASKO er NorgesGruppens engrosvirksomhet og omfatter 13 regionale ASKO-selskap, 9 Storcash-butikker for proffmarkedet, sentrallagre og samlastingsterminal på Vestby i Akershus. ASKO NORGE AS er morselskapet til de regionale ASKO-selskapene, og samtidig det regionale ASKO-selskapet i Oslo og Akershus. ASKO-selskapene er lokalisert fra Lillesand i sør til Tromsø i nord. Med 600 lastebiler på veien hver dag er ASKO en av Norges største transportbedrifter.

Følg pressemeldinger fra NorgesGruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorgesGruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorgesGruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom