Konkursraset fortsetter i varehandelen

Del

Nedturen fortsetter i varehandelen. Tall fra analyseselskapet Experian viser at hele 111 selskaper innen kategorien varehandel gikk konkurs i januar, en økning på over 30 prosent fra samme måned i fjor.

- Fjoråret var tøft for handelsnæringen, og det virker som nedturen bare har økt i styrke i januar. En økning på over 30 prosent er urovekkende, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

 Til sammen gikk 1042 selskaper konkurs i varehandelen i 2018, noe som tilsvarer en økning på 22,7 prosent sammenliknet med 2017. Nå fortsetter altså nedturen i 2019.

 - Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Vi ser også tendenser til at nordmenn generelt bruker mer penger på opplevelser og tjenester og mindre penger på fysiske varer. Dermed blir det tøft for den tradisjonelle handelsnæringen, sier Kristiansen.

Moderat oppgang i andre bransjer

Januar 2019 har vært relativt rolig hvis vi ser på landet og alle bransjer under ett, og tilsammen gikk 422 selskaper konkurs i årets første måned.

 - Antall konkurser i januar økte med moderate 1,4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det kan gjenspeile at norsk økonomi er solid og at vi trolig ikke vil se den oppgangen vi har hatt de siste årene, sier Kristiansen.

 Statistikken gjelder alle foretaksformer.

Kontakter

For ytterligere informasjon, kontakt:
Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil: +47 930 09 713

Bilder

Om Experian

Experian
Experian
Karenslyst Allé 6
0278 Oslo

+47 815 55 454http://www.experian.no/

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom