Konkursøkning i mai

Del

Ifølge tall fra analyseselskapet Experian gikk 439 selskaper konkurs i mai, noe som tilsvarer en økning på hele 4,8 prosent. Så langt i år er 2184 selskaper erklært konkurs – en nedgang på 0,3 prosent.

Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.
Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

–  Selv om vi ser en liten økning i antallet konkurser i mai, kan vi glede oss over at antallet er fallende så langt i år. Det tyder på at vi har en solid og robust norsk økonomi, siersalgsdirektør, Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Så langt i år er Nordland og Hedmark blant fylkene med størst konkursoppgang, med en økning på henholdsvis 49,3 prosent og 36,4 prosent. Størst nedgang ser vi i Vest-Agder og Telemark, som har falt med henholdsvis 30,2 prosent og 32,5 prosent.

Konkursnedgang i varehandelen

I mai gikk 91 selskaper innen varehandelen konkurs, som tilsvarer en nedgang på 5,2 prosent. Så langt i år er 434 selskaper i sektoren sendt til skifteretten – 6,5 prosent færre sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi hører stadig vekk om tøffe tider i handelsnæringen, der netthandel og endrede forbrukervarer utfordrer inntjeningen til mange butikker. Derfor er det gledelig å se en konkursnedgang i denne bransjen. Samtidig skal vi huske på at nedgangen kommer fra relativt høye nivåer, så vi skal være forsiktige med å avblåse krisen i handelsnæringen, sier Kristiansen.

Bygg og anlegg opplever derimot en kraftig konkursøkning. 138 selskaper gikk konkurs i denne sektoren i mai, som tilsvarer en økning på hele 35,3 prosent. Så langt i år har imidlertid økningen vært på 3,7 prosent totalt.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

**

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil +47 930 09 713

 

Om Experian
Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Bilder

Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.
Salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.
Last ned bilde

Om Experian

Experian
Experian
Karenslyst Allé 6
0278 Oslo

+47 815 55 454http://www.experian.no/

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom