Konkursnedgang i april

Del

408 selskaper gikk konkurs i april, en nedgang på hele 11,3 prosent. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

–  Det er hyggelig med nedgang i konkursene i april, men vi skal huske at mye av nedgangen kan tilskrives påskeeffekter. I fjor kom nemlig påskens helligdager i mars, i år kom de i april. Normalt er det færre selskaper som tar turen til skifteretten når det er fridager. Vi skal derfor være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner denne måneden, siersalgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Så langt i årets fire første måneder har totalt 1745 selskap gått konkurs, et fall på 1,5 prosent sammenliknet med sammenlignet med samme periode i fjor.

- 2019 har startet meget bra. Vi skal huske på at det stadig etableres flere selskaper i Norge, og derfor er det svært positivt at antall konkurser faller. Det tyder på at norsk økonomi er solid, sier Kristiansen.

Konkursøkningen vært størst i Nordland og Hedmark, med en økning på henholdsvis 52,7 og 41,9 prosent så langt i år. Størst konkursnedgang har Vest-Agder og Telemark med henholdsvis 44,8 prosent og 28,1 prosent færre konkurser.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

**

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil +47 930 09 713

 

Om Experian
Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Bilder

Om Experian

Experian
Experian
Karenslyst Allé 6
0278 Oslo

+47 815 55 454http://www.experian.no/

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom