If

Konkursfrykt bekymrer kundene - pågangen øker

Del

Regjeringens nei til Norwegian har ført til en økning i antallet henvendelser fra urolige kunder. Mange lurer på hva reiseforsikringen dekker ved en eventuell konkurs.

Pågangen fra kunder som frykter Norwegian-konkurs øker. Foto: Shutterstock/NTB
Pågangen fra kunder som frykter Norwegian-konkurs øker. Foto: Shutterstock/NTB

På mandag morgen kunngjorde regjeringen at de ikke kommer til å gi flyselskapet Norwegian ytterligere økonomisk støtte, og det tok ikke lang tid før de første sakene om en mulig konkurs dominerte mediebildet.

Dette har gjort reiseforsikringskundene urolige, og henvendelsene fra forsikringskundene har ikke latt vente på seg.

- Vi opplever nå en økende pågang fra kunder som lurer på hva forsikringen erstatter ved en eventuell konkurs. En reiseforsikring dekker en rekke akutte hendelser som følge av sykdom, skader og ulykker, men den dekker ikke konkurser, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Dette gjelder uavhengig av hvilke fly- eller reiseselskaper som måtte bli berørt av pandemien. Heller ikke vouchers eller cashpoints dekkes av reiseforsikringen ved en konkurs.

- Vi har gjennom hele koronapandemien vært tydelige på at vouchers, tilgodelapper eller cashpoints ikke blir erstattet. Dette regnes som et oppgjør mellom flyselskapet og kunden og er dermed ikke dekket av reiseforsikringen i etterkant, sier han.

- Vi krysser fingrene for at situasjonen etter hvert normaliserer seg. Og vi håper selvsagt at Norwegian, som er en særdeles viktig aktør for norske reisende både innen- og utenlands, kommer seg gjennom dette, sier Handeland.

Mange spørsmål rundt innenlandsreiser

Myndighetene ønsker å begrense reising innenlands som én av flere nasjonale smitteverntiltak. Mange kunder tar nå kontakt med spørsmål om hva reiseforsikringen dekker i disse tilfellene.

- Når det foreligger et offisielt reiseråd for et land eller område i utlandet dekker vi avbestillingskostnader fordi reiseforsikringen ikke er gyldig hvis du trosser reiserådet og drar. Slik er det ikke med innenlandsreiser. Her hjemme i Norge gjelder forsikringen som normalt fra det øyeblikket du forlater din egen hjemmeadresse. Avbestillinger av innenlandsreiser som følge av smittevernshensyn eller frykt erstattes ikke, sier Handeland.

- Skulle du derimot bli akutt syk eller skadet før avreise og dette bekreftes med en legeattest, dekker forsikringen naturligvis avbestilling som normalt, også innenlands, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Pågangen fra kunder som frykter Norwegian-konkurs øker. Foto: Shutterstock/NTB
Pågangen fra kunder som frykter Norwegian-konkurs øker. Foto: Shutterstock/NTB
Last ned bilde
Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.
Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom