Coop Norge

Konkurransen blant lavpriskjedene holder prisveksten lav

Del

I takt med veksten til Coops lavpriskjede Extra, faller matvareprisene i Norge. Prisene i oktober falt for åttende måned på rad, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Håvard Jensen, kjededirektør i Extra.
Håvard Jensen, kjededirektør i Extra.

– Vår kraftige vekst skjerper priskonkurransen i markedet, og disse tallene bekrefter den viktige jobben vi gjør hver eneste dag for å holde dagligvareprisene lave, sier Håvard Jensen, kjededirektør i Extra.

SSB melder nå at matvareprisene falt med én prosent i oktober og bidro til å dempe prisveksten i Norge. Dermed føyer oktober seg inn i rekken av måneder med prisfall, som har ført til at prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer er fire prosent lavere i oktober 2021 sammenlignet med oktober 2020. Vi må tilbake til februar 2021, da matvareprisene steg med 0,1 prosent, for å finne en måned der dagligvareprisene steg i SSBs månedlige konsumprisrapportering.

- Det er en generell uro for økt prisvekst og inflasjon i samfunnet. Dagligvarer utgjør en vesentlig andel av utgiftene for vanlige folk og derfor er det viktig at vi som lavpriskjede kontinuerlig bidrar til en skjerpet priskonkurranse. Vi ser tydelige tegn til at denne hardner til i takt med at Extra-kjeden vokser, sier Jensen.

De offisielle markedstallene fra Nielsen viste at Extra hadde høyest vekst av dagligvarekjedene i Norge i 2020, med en økning på 0,9 prosentpoeng til 15,6 prosent markedsandel. Så langt i år viser Extra-kjedens interne tall en organisk vekst på 1,9 prosent, noe som trolig er bedre enn hva konkurrentene kan notere seg.

- Extra har i flere år vært vekstvinner i dagligvarebransjen. Vinneroppskriften er enkel: Vi kombinerer lave priser med et bredt utvalg. I tillegg har vi fantastiske ansatte som gjør at kundene kommer tilbake. Dette gjør at omsetningen øker i våre butikker, til tross for at prisene har falt det siste året, sier han. 

Lavpriskjeden går nå inn i den viktige julehandelen. Det er for tidlig å si noe om hvordan prisene på matvarer vil utvikle seg videre. Flere leverandører har varslet kraftige prishopp på sine varer.

- Vi følger nøye med i markedet og sørger for at vi er minst like billige som våre konkurrenter. Det gjør at kundene, som også er våre medeiere, kan være sikre på at den rimeligste julehandelen får de i en av Extras over 530 butikker, sier Jensen.

Kontakter

Bilder

Håvard Jensen, kjededirektør i Extra.
Håvard Jensen, kjededirektør i Extra.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,9 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom