Computas

Kodet seg til donasjoner til Plan og TV-aksjonen

Del

Årets TV-aksjon støtter Plan International Norges arbeid mot barneekteskap. For tredje året på rad, inviterte IT-selskapet Computas til Kode med mening - et arrangement som setter fokus på TV-aksjonens formål og lar ansatte og venner kode seg frem til donasjoner.

Torsdag løste en kodeinteressert-gjeng morsomme programmeringsoppgaver og samlet inn hele 27.000 kr for TV-aksjonen.
Torsdag løste en kodeinteressert-gjeng morsomme programmeringsoppgaver og samlet inn hele 27.000 kr for TV-aksjonen.

Computas inviterte torsdag til arrangementet “Kode med mening” i sine lokaler i Akersgata. På ettermiddagen samlet en gjeng kodeinteresserte seg og løste morsomme programmeringsoppgaver til innsamling for TV-aksjonen. For hver oppgave som ble løst, donerte Computas en sum til TV-aksjonen. For de uten kodeerfaring ble det arrangert “lek med mening”, hvor nettopp lek og barnlige gleder fylte lokalene. Gjennom lek ville Computas fremme budskapet om at barn skal være barn, ikke brud. 

- Vi synes det er viktig å vise at vi tar samfunnsansvar utover egen forretning. Vi har besluttet å gjøre dette gjennom TV-aksjonen fordi det over tid gir oss anledning til å bidra til flere gode formål. Dessuten er TV-aksjonen veldig dyktige til å skape engasjement og dugnadsånd, og vi får muligheten til å bidra både finansielt og med vår kompetanse. Det er motiverende for våre ansatte, forteller Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

Verdifullt samarbeid

Representanter fra TV-aksjonen og Plan Norge var til stedet under kvelden. Gunnar Stabell fra TV-aksjonen takker Computas for engasjementet og samarbeidet, og understreker viktigheten av at næringslivet engasjerer seg i TV-aksjonen. 

- Det er veldig hyggelig at bedrifter engasjerer de ansatte og får dem med på laget gjennom aktiviteter som “Kode med mening”. Det gir de ansatte et viktig eierskap til aksjonen. Vi er veldig glade for å være her i lokalene til Computas i dag, og ser frem til et videre godt samarbeid, sier han i sin tale til kveldens gjester. 

Computas har gjennom flere år vært fast bidragsyter i TV-aksjonen. De har også bidratt med å utvikle en ny digital løsning som hjelper TV-aksjonen med å effektivt kunne holde oversikt over rekruttering av bøssebærere. Studenter fra Computas’ sommerstudentprogram har vært en del av teamet som jobbet med å utvikle løsningen som ble tatt i bruk under årets rekrutteringsprosess. 

- TV-aksjonen er godt fornøyd med dashbordet som Computas sine sommerstudenter har vært med på å utvikle. Dashbordet gir oversikt over hvordan TV-aksjonen ligger an med antall bøssebærere på lands- og kommunenivå. Dette har spart TV-aksjonen for mye arbeid og gjør at de lettere kan sette inn tiltak i de kommunene som sliter med rekrutteringen av bøssebærere, sier Stabell.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Torsdag løste en kodeinteressert-gjeng morsomme programmeringsoppgaver og samlet inn hele 27.000 kr for TV-aksjonen.
Torsdag løste en kodeinteressert-gjeng morsomme programmeringsoppgaver og samlet inn hele 27.000 kr for TV-aksjonen.
Last ned bilde

Lenker

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en nordisk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi utvikler verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, kraft og energi. Våre tverrfaglige team tilbyr den kompetansen som kreves gjennom hele digitaliseringprosessen. Vi jobber i tett samarbeid med våre kunder for å utvikle skreddersydde løsninger med høy brukernytte. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Computas ble etablert i Norge i 1985. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania – Computas Development Center.

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

6 av 10 foreldre snakker ikke med barna om kunstig intelligens8.4.2022 12:38:52 CEST | Pressemelding

Kunstig intelligens (KI) er allerede en del av dagliglivet gjennom virtuelle assistenter, sosiale medier og selvkjørende biler. En fersk undersøkelse viser imidlertid at kunnskapen blant norske barn og foreldre om teknologien er lav. Nå skal en ny utstilling ved Teknisk Museum gi barn, foreldre og skolen en ny arena for å diskutere muligheter og problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og digitalisering.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom