KLP

KLP Eiendom satser videre i København – kjøper Weidekampsgade 6

Del

KLP Eiendom har inngått avtale med Deloitte Fonden om kjøp av Weidekampsgade 6 i København.

Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er på 1400 millioner danske kroner (MDKK). Overtakelsen gjennomføres 20. desember.

Før sommeren annonserte KLP Eiendom kjøpet av Vismas nye hovedkontor i Danmark E. C. Hansen House i Carlsberg Byen, og i november ble det klart at KLP Eiendom kjøper kontorbygget Weidekampsgade 12-16.

- Vi har hatt en ambisjon om å øke vår danske eiendomsportefølje, og er svært fornøyd med å gjennomføre vår tredje store danske transaksjon i år, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Om eiendommen
Weidekampsgade 6 er et kontorbygg oppført i 2005. Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert kontormiljø på Islands Brygge med naboer som KLP Eiendoms nyanskaffede kontorbygg i Weidekampsgade 12-16, Radisson BLU Scandinavia Hotel, fagforeningen HK og Kommunernes Landsforening. Eiendommen har en profilert beliggenhet med god eksponering mot hovedfartsåren Amager Boulevard.

Bygget er fordelt på seks etasjer, pluss to kjelleretasjer, og har et utleiebart areal på cirka 38.000 kvm. Eiendommen er fullt utleid med Deloitte som eneste leietaker.

- Med dette kjøpet sikrer vi oss vårt andre flotte og moderne kontorbygg på Islands Brygge på kort tid, sier administrerende direktør Søren Risager-Hansen i KLP Ejendomme.

Risager-Hansen forteller videre at KLP Ejendomme lenge har hatt et ønske om økt eksponering i City og med de to attraktive eiendommene, som begge er velegnet som flerbrukerbygg, supplerer vi på en god måte våre øvrige kontorbygg i Københavns byutviklingsområder. Det er min vurdering at vi fra 2021, når vi innvier vårt nye kontorbygg på Kay Fiskers Plads, vil være den største tilbyderen av moderne, effektive og fleksible kontorfasiliteter i København.

Kontakter

Bilder

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

Fakta om KLP Eiendom
KLP Eiendom AS er et heleid datterselskap av KLP og er en av landets største eiendomsbesittere med eiendom til en samlet verdi på over 60 milliarder kroner. Selskapet forvalter, utvikler og drifter egne eiendommer i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Stockholm, København og London, og består i dag av 150 ansatte.