KLP

KLP Eiendom kjøper Jonsvollskvartalet AS

Del

KLP Eiendom har inngått avtale med Sparebanken Vest om kjøp av Jonsvollskvartalet i Bergen sentrum.

Brutto eiendomsverdi på transaksjonen er 1,62 milliarder kroner, noe som gir en yield på rundt 3,7%. Overtakelsen er planlagt 27. november 2020.

Jonsvollskvartalet er hovedkontor for Sparebanken Vest, Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans. Bygget huser om lag 900 arbeidsplasser. Kontorbygget ligger like ved Den Nationale Scene, og ble ferdigstilt oktober 2015. Bygget er fordelt på åtte etasjer i tillegg til en kjelleretasje, og har et areal på cirka 19.300 kvadratmeter. I 2016 vant bygget «Eiendomsprisen» for Bergen.

Blir i bygget
I forbindelse med transaksjonen har Sparebanken Vests heleide datterselskap Jonsvoll Utleie AS inngått en langsiktig leieavtale på barehouse vilkår med Jonsvollskvartalet AS. Jonsvoll Utleie AS er eneste leietaker for gårdeier og er fremleier av arealene til dagens leietakere.

-Vi er særdeles fornøyde med å ha kommet i mål med salget, samtidig som vi får en profesjonell eiendomsaktør som eier av Jonsvollskvartalet. Med KLP som eier får vi en aktør med et langsiktig perspektiv, en betydelig eiendomskompetanse - og portefølje som vil ivareta oss og de øvrige leietagerne på en god måte, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth

Satser i Bergen
KLP Eiendom eier fra før Zander Kaas gate 7 i Bergen, som blant annet huser KLPs kundesenter

- Med dette kjøpet sikrer vi oss et svært attraktivt signalbygg i Bergen sentrum. Jonsvollskvartalet blir med det vår andre eiendom i Bergen, og vil bidra til ytterligere geografisk diversifisering av vår eiendomsportefølje. Vi ser frem til å samarbeide med det solide og nytenkende konsernet Sparebanken Vest, sier Gunnar Gjørtz, administrerende direktør i KLP Eiendom.

Rådgivere i transaksjonen har vært BAHR og EY for kjøper, samt Simonsen Vogt Wiig og Norne Securities for selger.      

Kontakter

Kontaktperson KLP:
Gunnar Gjørtz
Adm. Direktør, KLP Eiendom
Mail: Gunnar.Gjortz@klp.no
Tlf: +47 92217200

Kontaktperson Sparebanken Vest:
Jan Erik Kjerpeseth
Konsernsjef, Sparebanken Vest
Mail: Jan.Kjerpeseth@spv.no
Tlf: +47 95198430

Bilder

Last ned bilde
Gunnar Gjørtz. Adm.dir KLP Eiendom
Gunnar Gjørtz. Adm.dir KLP Eiendom
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom