KLP

KLP Banken øker rentene

Del

I tråd med renteøkningen fra Norges Bank og utviklingen i rentemarkedet, øker KLP Banken rentene med inntil 0,5 prosentpoeng.

Jorunn Ygre Storjohann er direktør for personmarkedet i KLP Banken
Jorunn Ygre Storjohann er direktør for personmarkedet i KLP Banken

- Som ventet økte Norges Bank styringsrenten med 0,50 prosentpoeng på rentemøtet 18. august. Det påvirker vår innlånskostnad som bank, og vi må derfor øke renten til boliglånskundene våre. Samtidig øker vi også renten til innskuddskundene, sier Jorunn Ygre Storjohann, som er direktør for personmarkedet i KLP Banken.

Beste boliglånsrente blir 2,95 prosent nominelt for Grønt Boliglån Unge medlemmer, mens beste innskuddsrente blir 1,70 prosent nominelt for Topprentekonto medlem.

De nye rentene gjelder fra 24. august 2022 for nye kunder og fra 6. oktober 2022 for eksisterende kunder.

Viktig med gode økonomiske vaner
- Økte renter har vært forventet lenge, og isolert sett er det et sunnhetstegn for økonomien. Samtidig må folk må være forberedt på at den økonomiske hverdagen blir strammere. Renteøkningene kommer dessuten samtidig med historisk høy prisvekst på en rekke varer. Derfor blir det enda viktigere å ha god kontroll på privatøkonomien, sier Storjohann.

Hun legger til at KLP Banken er opptatt av å tilby medlemmer som har pensjon i KLP gode betingelser over tid, og derfor jobber fortløpende med å hjelpe kundene med å etablere gode økonomiske vaner.

- Kunder som opplever situasjonen som ekstra tøff, er velkommen til å kontakte oss for nærmere hjelp.

Kontakter

Bilder

Jorunn Ygre Storjohann er direktør for personmarkedet i KLP Banken
Jorunn Ygre Storjohann er direktør for personmarkedet i KLP Banken
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.