Den norske kirke

Klokkeringing og opne kyrkjer 22. juli

Del

Kyrkjerådet oppfordrar alle kyrkjelydane i landet til å ringe i kyrkjeklokkene i fem minutt frå klokka 12 den 22. juli 2021. Kyrkjelydane er også oppfordra til å halde kyrkjene opne denne dagen.

– I høvet at det er 10 år sidan terrorhendingane på Utøya og i regjeringskvartalet i Oslo sentrum, ønskjer vi på denne måten å markere dagen, seier Kyrkjerådsleiar Kristin Gunleiksrud Raaum.

– Kyrkja vil stå saman med folk over hele landet, og viser det mellom anna ved å la kyrkjeklokkene ringe for alle som vil vise folk i alle lokalsamfunn at kyrkja i denne tida går i forbønn for dei som er berørt av 22. juli, seier Raaum.

Kyrkjerådet oppfordrar også alle kyrkjelydar til å halde kyrkjene opne 22. juli.

Nøkkelord

Kontakter

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

69 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av både bispekollegiet (alle biskopene) og de valgte medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

https://kirken.no/visjon

 

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke