Klimatilpasning: Kommuner kan søke støtte

- Verden endrer seg og kommunene møter ulike utfordringer med klimaendringene. Arbeidet med klimatilpasning blir svært viktig i tiden fremover. Kommunene har et stort ansvar for å tilpasse seg det nye klimaet, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.
Regjeringen har satt av 6,4 millioner kroner i forslag til statsbudsjett for 2022 til støtteordningen. Det er Miljødirektoratet som forvalter ordningen.
Tilskuddsordningen skal fremme arbeidet med klimatilpasning i kommuner og fylkeskommuner. Formålet er å øke kunnskapen om hvordan dagens og framtidens klimaendringer berører kommunene og fylkeskommunene, og hvordan de best kan tilpasse seg og forebygge negative virkninger av klimaendringer.
Søknadsfrist 15. februar
Alle kommuner og fylkeskommuner kan søke klimatilpasning-tilskudd. De kan søke på vegne av seg selv, eller sammen med andre kommuner og fylkeskommuner.
- I vurderingen av søknadene legger vi vekt på ulike samfunnsområder, ulike deler av landet og at ulike utfordringer er representert, sier Ellen Hambro.
Tilskuddsordningen kan gi støtte til mange ulike problemstillinger. For å bidra til at kunnskap og erfaringer kommer til gode, vektlegger Miljødirektoratet prosjekter med overføringsverdi og prosjekter som går foran og utvikler kunnskap på nye områder.
Grønn omstilling landet rundt
Miljødirektoratet har støttet Klimatilpasnings-prosjekter siden ordningen ble opprettet i 2015. Alle prosjektene som har fått støtte er tilgjengelig på nettsida til Miljødirektoratet. Listen med prosjekter kan være nyttig for kommuner og fylkeskommuner som vil sende inn søknader.
Kontakter
PressekontaktPressetelefonen svarer på henvendelser fra pressen mellom klokka 8 og 16 på hverdager.
Vi ringer vi deg raskt tilbake dersom vi ikke får tatt telefonen. Pressetelefonen kan ikke ta imot SMS eller talebeskjeder.
Bilder

Lenker
Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet
Klarte ikke å knekke havnespy med brent kalk12.7.2025 19:18:52 CEST | Pressemelding
Ny rapport viser at brent kalk ikke klarer å fjerne havnespy der det er mye av den uønskede fremmedarten.
Klarte ikkje å knekke hamnespy med brend kalk12.7.2025 19:18:52 CEST | Pressemelding
Ny rapport viser at brend kalk ikkje klarer å fjerne hamnespy der det er mykje av den uønskte framandarten.
Pukkellaksfella i Tana klar for å stoppe storinvasjon4.7.2025 11:41:32 CEST | Pressemelding
Den 400 meter lange fella som skal stoppe pukkellaksen i Europas største lakseelv, er nå klar. For to år siden kom rundt 170 000 pukkellaks til Tana.
Pukkellaksfella i Tana klar for å stoppe storinvasjon4.7.2025 11:41:32 CEST | Pressemelding
Den 400 meter lange fella som skal stoppe pukkellaksen i Europas største lakseelv, er no klar. For to år sidan kom rundt 170 000 pukkellaks til Tana.
Klimasats-støtte til 99 prosjekter i kommuner og fylker4.7.2025 09:03:08 CEST | Pressemelding
Flere enn 45 kommuner og fylkeskommuner får til sammen 100 millioner kroner i støtte til klimatiltak. Se hvilke prosjekter som får støtte der du bor.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom