Klimatilpasning: Kommuner kan søke om støtte
Kommuner kan søke om støtte til arbeid med klimatilpasning i 2021. Søknadsfristen er 15. februar 2021.

– Kommunene merker direkte konsekvenser av klimaendringer, og står overfor ulike utfordringer. Tilskuddsordningen skal bidra til at kommunene får ny kunnskap som gjør dem bedre rustet i møte med klimaendringene, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.
Regjeringen har satt av 6,4 millioner kroner i forslag til statsbudsjett for 2021 til støtteordningen.
Tilskuddsordningen skal fremme arbeidet med klimatilpasning i kommuner og fylkeskommuner ved å bidra til økt kunnskap om hvordan klimaendringene berører kommunene og fylkeskommunene, og hvilke tiltak som må iverksettes for å møte klimaendringene.
Overføringsverdi er viktig
Støtte kan gis til kunnskap- og kompetanseheving om klimatilpasning i kommuner og fylkeskommuner. De kan søke på vegne av seg selv, eller sammen med andre kommuner/fylkeskommuner.
– I vurderingen av søknadene legger vi vekt på at ulike samfunnsområder, ulike deler av landet og at ulike utfordringer er representert. For å bidra til at kunnskap og erfaringer kommer flere til gode, vektlegger vi prosjekter med overføringsverdi og prosjekter som går foran og utvikler kunnskap på nye områder, sier Ellen Hambro, miljødirektør.
Tidligere tildelinger
Tilskuddsordningen kan gi støtte til mange ulike problemstillinger. Eksempelvis fikk Indre Østfold kommune penger til å identifisere hvilke utfordringer kommunen kan forvente i et endret klima. Arbeidet skal ende opp i en klimatilpasningsstrategi som vil ligge til grunn for all planlegging i kommunen.
Oslo kommune skaffer seg erfaringer med å bruke grøntområder til å tilbakeholde flomvann med støtte fra ordningen, mens Tromsø kommune gjennomfører et prosjekt om løsninger for å sikre bygg og infrastruktur mot havnivåstigning og stormflohendelser.
Nytt prosjektarkiv
Nå kan du søke i søknader, rapporter og annen informasjon fra prosjekter som har fått støtte tidligere år. I prosjektarkivet finner du informasjon fra prosjekter som har fått støtte fra ordningen ble opprettet i 2015, fram til prosjektene som fikk midler i 2020.
Les mer:
Kontakter
PressekontaktPressetelefonen svarer på henvendelser fra pressen mellom klokka 8 og 16 på hverdager.
Vi ringer vi deg raskt tilbake dersom vi ikke får tatt telefonen. Pressetelefonen kan ikke ta imot SMS eller talebeskjeder.
Bilder

Om Miljødirektoratet
Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.
Følg saker fra Miljødirektoratet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Miljødirektoratet
Rovvilt tok færre sauer i 202022.1.2021 10:17:53 CET | Pressemelding
Antallet sauer tatt av rovvilt er mer enn halvert siden 2010 . Årsaken er sammensatt.
Nye krav skal hindre EE-avfall på avveier21.1.2021 10:20:58 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet anbefaler nye tiltak og skjerpede krav til EE-forhandlere og kommuner for å hindre at kasserte EE-produkter havner på avveier.
Restaurerer myr for naturmangfold og klima19.1.2021 12:52:26 CET | Pressemelding
Myr er viktig for både naturmangfold og klima. Mer enn 80 drenerte myrområder i Norge er de siste fem årene restaurert. Mange flere står nå for tur.
Status for det flyttede ulveparet12.1.2021 14:40:32 CET | Pressemelding
Ulveparet som ble flyttet fra Østerdalen 3. januar har ikke vandret ut av området sør for E18 og vest for Glomma.
Skal forsøke å felle ulv i Vestland12.1.2021 14:14:35 CET | Pressemelding
Miljødirektoratet har gitt Statens naturoppsyn i oppdrag å gjennomføre forsøk på skadefelling av ein ulv i deler av Ytre Sogn og Sunnfjord etter skader gjennom fleire år.
Foreslår redningsplan for storørreten12.1.2021 09:48:04 CET | Pressemelding
Innhente mer kunnskap, regulere fisket og motvirke skader fra vannkraftbygging er blant tiltakene Miljødirektoratet foreslår for å berge storørreten.
Ulveparet fra Deisjøen sluppet lengst sør i ulvesonen4.1.2021 11:49:38 CET | Pressemelding
De to ulvene Statens naturoppsyn i går flyttet fra Deisjøen-reviret i Østerdalen ble i går kveld sluppet i områdene sør for E18 og vest for Glomma.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom