Appsonite Music and Apps

Klimarebelsk barnepop i covid-tid?

Del

– Vi er redde klimakampen går tapt i viruståka, sier tekstforfatter og sanger i Exo Kids, Signe Marie Sørensen. Med duoens andreplate, som slippes 13.november, er håpet å vekke barns engasjement for miljø og klima igjen.

Album Cover
Album Cover

Oslobaserte Exo Kids består av Signe Marie Sørensen fra Arendal og Trond Helge Bårdsen fra Stavanger, som begge har flere utgivelser bak seg med andre prosjekter. De siste årene har de imidlertid viet seg til barnas univers og inspirert til vennskap og selvtillit med førsteplata «Hæ Hæ Hæ» over store deler av landet.

 Vil vekke grønn kreativitet

Med Exo Kids´andre album er målet å vekke kreative tanker rundt klima og miljø hos barna. – Vi er opptatte av å ikke tre løsninger over hodet til barna, men håper den kan sette i gang noen tanker, sier Trond Helge.

 Som første plata, er også denne produsert av Kenneth Ishak og viser et bredt spekter av musikalske referanser – fra Pink Floyd til Shakira, for å nevne noen. På laget har de også med seg designer og illustratør Kjetil Bendiksen, som står for alle visuelle godbiter, som blant annet kan sees på storskjerm under konsertene deres.

– Barn har større kapasitet når det kommer til input og tempo, så her kjører vi full 5D-opplevelse live, ler Signe Marie.

 De virkelige superheltene

– Det er mye dystert i nyhetsbildet om dagen, men denne plata er ment som en oppmuntring til barna som tror på en bedre fremtid, sier Trond Helge. Han fungerer som multiinstrumentalist, sanger og låtskriver i Exo Kids. Til tross for at klimagassutslippene har gått kraftig ned siden mars, frykter Exo Kids at bærekraftig utvikling følger den økonomiske nedgangen, og at vi på sikt ender opp med enda høyere utslipp.

 Med låter som «Små kan tenke stort», «Vær litt kreativ» og «Superhelt» håper de at barn forstår hvilken påvirkningsmakt de har.

– Barna er virkelighetens superhelter. Om ti til tjue år er det de som skal bringe verden videre. Likevel blir de sjelden hørt i samfunnsdebatten, sier Signe Marie.

– Det er jo på mange måter derfor det oppleves så meningsfullt å skape noe for barna, supplerer Trond Helge.

Fikk ny mening

Ideen til andreplata oppstod lenge før korona, da skolestreik og Gretha Thunberg var på alle forsider.

– Vårt utgangspunkt var å skape selvtillit rundt barns naturlige engasjement og rettferdighetssans, sier Signe Marie og legger til at mange unge lider litt under prestasjonskulturen i dag.

– Derfor er det viktig for oss å skape et trygt rom for å mene ting og ta plass, selv om det kanskje skaper reaksjoner etterpå. Det er helt avgjørende for å skape en bedre fremtid, som barna tross alt har makten til å gjøre, sier hun.   

 I møte med pandemien fikk også budskapet en litt ny mening for Exo Kids.

–  I en tid med lav tilgang på kulturopplevelser, betyr hjemmeopplevelsene kanskje enda mer. Derfor er det jo litt ekstra spennende å gi ut musikk denne gangen, sier Trond Helge og forteller videre at helgens konserter på Ælvespeiet i Porsgrunn og Kaféteatret i Oslo ble avlyst av smittevernhensyn.

– Det er trist å ikke kunne møte publikum ansikt til ansikt, men vi håper de vil sjekke ut musikken likevel. Kanskje vi skal satse på at de kan låtene ekstra godt når vi endelig kan dele scenen med dem igjen?  Sier Signe Marie håpefullt

«Exo, Tilly og Drømmeportalen» er tilgjengelig der du kjøper og streamer musikk på nett. 

Nøkkelord

Kontakter

Out of the city Productions
v/Trond Helge Bårdsen
Veitvetveien 26
0596 Oslo
Tlf 92638912
mail: ootcproductions@gmail.com

Bilder

Album Cover
Album Cover
Last ned bilde
Exo Kids
Exo Kids
Last ned bilde
Klin Kokos Single Cover
Klin Kokos Single Cover
Last ned bilde

Lenker

Om Appsonite Music and Apps

Appsonite Music and Apps
Appsonite Music and Apps
Bokfingvegen 39
2032 Maura

+47 90 53 15 68http://www.appsonite.no

Følg pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Appsonite Music and Apps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Ny Episk Rockeballade fra Nord-Norsk Sanger18.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding

Etter 6 singel utgivelser og 1 album i 2020 kommer Robin Grønvold med en ny episk rocke ballade fredag 18 desember. En låt fylt med følelser, angst, savn og selvransakelse. “Here Comes Those Fears Again” er tredje låt i historien om en mann som flykter inn i sitt indre sjelsliv når verden blir vanskelig og skremmende. Det startet med den paniske låten “Run”, etterfulgt av den likegyldige “Its all the same”, og nå kommer den selvransakende “Here Comes Those Fears Again”.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom