NRK

Klaus Sonstad leder nytt språkprogram på NRK P2

Del

"Språksnakk" er NRK P2s nye kunnskapsprogram om, ja, språk, og skal sende fra Litteraturhuset i Trondheim – med publikum. – Dette er stort, sier programleder Klaus Sonstad. "Språksnakk" har premiere søndag 10. januar kl. 12.03 i NRK P2 og i NRK Radio.

Klaus Sonstad. Foto: Martin Johan Eggan/NRK
Klaus Sonstad. Foto: Martin Johan Eggan/NRK

Sonstad skal lede et panel bestående av både språkforskere og andre gjester med hjerte for språk og språkutvikling. Der skal de sammen skal diskutere, reflektere og underholde om diksjoner, fraseringer og tegnsetting - perfekt for deg som er opptatt av et levende og godt språk.

Selv om Språksnakk skal dypdykke i både muntlig og skriftlig språk, vil også temaer som retorikk og mellommenneskelig kommunikasjon være en del av Språksnakk-diskursen.

I farvann med dedikerte lyttere

Sonstad har bakgrunn som journalist i Adresseavisen, har skrevet faste spalter i flere magasiner og har hundrevis av sangtekster på samvittigheten. Likevel går han inn i denne programlederrollen med en viss ærefrykt.

– Jeg er en ganske så språkinteressert person. Likevel kjenner jeg sommerfuglene flakse vilt nedi magen, for nå beveger jeg meg inn i et farvann med mange dedikerte lyttere med høy kompetanse på og øre for språk, sier Sonstad.

Vil stille «dumme» spørsmål

Ambisjonen er å være et bindeledd mellom ekspertene og lytterne:

– For meg blir det viktig å tørre å stille «dumme» spørsmål og være åpen på at jeg langt fra er allvitende. Jeg har jo et ønske om å rekruttere flere språkinteresserte radiolyttere, og tror det er viktig å huske på at det går an å være glad i ord og tale uten å vite hva pluskvamperfektum er. Eller pluskvann-perfektum, som jeg lenge trodde man sa. Nå heter det uansett preteritum perfektum. Det har jeg funnet ut ved googling, understreker Sonstad.

Utvider sendetiden

Språksnakk erstatter bautaen «Språkteigen», som har underholdt språkinteresserte lyttere siden 1993. Førstnevnte tar med seg den stolte arven etter sistnevnte, og utvider sendetiden fra en halv til en hel time hver søndag. Innspillingen vil skje i Litteraturhuset i Trondheim med publikum til stede.

Språksnakk har premiere søndag 10. januar kl. 12.03 på NRK P2 og i NRK Radio.

Kontakter

Bilder

Klaus Sonstad. Foto: Martin Johan Eggan/NRK
Klaus Sonstad. Foto: Martin Johan Eggan/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom