Klart for nasjonal finale i Forsker grand prix

To finalister har gått videre til finalen fra de lokale arrangementene i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim. Stem frem din favoritt lørdag 1. oktober kl. 18. Har du ikke anledning til å være der sammen med oss i Grieghallen i Bergen kan du se finalen via Forskningsdagenes nettside.
Deltakerne er doktorgradsstipendiater som er godt i gang arbeidet med graden sin, men som ennå ikke har disputert. De er plukket ut flere måneder i forveien og har fått profesjonell hjelp både med innholdet i presentasjonen og til sin sceneopptreden.
I tur og orden skal de i ilden med kun fire minutter til disposisjon. Når tiden er ute, gir publikum i salen poeng fra 1 til 6 med hver sin mentometerknapp.
Fagjury og konferansier
Så slippes dommerpanelet til. Årets fagjury består av debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, førsteamanuensis Marlen Ferrer ved Høgskolen i Oslo og Akershus - også kjent fra programserien Big Bang på NRK, og ikke minst skuespiller Maria Bock. Konferansier for den nasjonale finalen er Nadia Hasnaoui, kjent fra NRK.
Årets deltakere
Dette er kandidatene fra Stavanger:
Jørgen Erland Linde fra barneavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus som forsker på nyfødte som trenger hjelp til å komme i gang med å puste selv, og Monica G. Mitchell fra UiS som forsker på magiske lesemåter.
Dette er kandidatene fra Oslo:
Maren Ranhoff Hov fra Norsk luftambulanse som forsker på bruk av CT i akuttmedisin ved hjerneslag - et kappløp med tiden, og Miloš Novovič fra Institutt for privatrett ved UiO, som forsker på hvordan nettselskaper kontrollerer innholdet ditt.
Dette er kandidatene fra Bergen:
Anne-Catrin Adam fra NIFES som forsker på kosthold og genetikk, og Jane Skjoldli fra Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved UiB som forsker på våre dagers pilegrimsferder.
Dette er kandidatene fra Trondheim:
Sofie Nipstad fra Institutt for fysikk ved NTNU som forsker på nanomedisin mot kreft, og Katie Aurand fra Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU som forsker på hvordan nanopartiker utnytter oljereservoaret.
Nøkkelord
Kontakter
Sidsel Flock Bachmann, Forskningsdagenes sekratariat, telefon 97755566, mail sfb@rcn.no
Bilder
Lenker
Om Forskningsrådet
Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles.
Følg pressemeldinger fra Forskningsrådet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Forskningsrådet
49 millioner kroner til CO2-fangst og -lagring24.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Fem prosjekter får finansiering til forskning på CO₂-håndtering. Noen av forskergruppene skal utvikle mer kostnadseffektiv teknologi mens andre ser på miljøpåvirkning og hvilke insentiver og rammebetingelser som trengs for at industrien skal ta teknologien i bruk i større skala.
90 millioner kroner til forskning på helsetilbud for utsatte grupper20.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Regjeringen gir 90 millioner kroner til forskning på helsen til utsatte befolkningsgrupper. Nær 10 millioner skal brukes til forskning på helsetilbud for barn av spilleavhengige.
416 millioner til energiforskning16.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
33 nye forskningsprosjekter får penger til å forske på blant annet Enova-støtten til husholdninger, konsekvenser av elektrifisering av sokkelen, flytende solceller, sikkerhet på batteriferjer og bærekraftige datasentre.
Toppforskere får 191 millioner kroner10.6.2025 11:48:10 CEST | Pressemelding
Nitten forskningsprosjekter med mulighet for banebrytende resultater får nå finansiering fra Forskningsrådet. Hvordan rike familier etableres og forvalter rikdommen sin, hvordan hav blir til og sammenhengen mellom miljøet i tarmene, medisinbruk og tarmkreft er noen av temaene det nå skal forskes mer på.
452 millioner til sentre for bærekraftig areal- og naturbruk30.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Forskningsrådet lyser ut 452 millioner til forskningssentre for bærekraftig areal- og naturbruk. Sentrene skal bidra til å gjøre Norge i stand til å møte utfordringer knyttet til areal- og naturbruk og styrke samfunnets evne til å løse komplekse problemstillinger.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom