Forskningsrådet

Klart for nasjonal finale i Forsker grand prix

Del

Så skal det avgjøres, hvem er Norges beste forskningsformidler? Den nasjonale finalen i Forsker grand prix går av stabelen i Grieghallen i Bergen lørdag kl. 19.

To finalister har gått videre til finalen fra de lokale arrangementene i Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim. Stem frem din favoritt lørdag 1. oktober kl. 18. Har du ikke anledning til å være der sammen med oss i Grieghallen i Bergen kan du se finalen via Forskningsdagenes nettside.

Deltakerne er doktorgradsstipendiater som er godt i gang arbeidet med graden sin, men som ennå ikke har disputert. De er plukket ut flere måneder i forveien og har fått profesjonell hjelp både med innholdet i presentasjonen og til sin sceneopptreden.

I tur og orden skal de i ilden med kun fire minutter til disposisjon. Når tiden er ute, gir publikum i salen poeng fra 1 til 6 med hver sin mentometerknapp.

Fagjury og konferansier

Så slippes dommerpanelet til. Årets fagjury består av debattredaktør i Aftenposten, Erik Tornes, førsteamanuensis Marlen Ferrer ved Høgskolen i Oslo og Akershus - også kjent fra programserien Big Bang på NRK, og ikke minst skuespiller Maria Bock. Konferansier for den nasjonale finalen er Nadia Hasnaoui, kjent fra NRK.

Årets deltakere

Dette er kandidatene fra Stavanger:

Jørgen Erland Linde fra barneavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus som forsker på nyfødte som trenger hjelp til å komme i gang med å puste selv, og Monica G. Mitchell fra UiS som forsker på magiske lesemåter.

Dette er kandidatene fra Oslo:

Maren Ranhoff Hov fra Norsk luftambulanse som forsker på bruk av CT i akuttmedisin ved hjerneslag - et kappløp med tiden, og Miloš Novovič fra Institutt for privatrett ved UiO, som forsker på hvordan nettselskaper kontrollerer innholdet ditt.

Dette er kandidatene fra Bergen:

Anne-Catrin Adam fra NIFES som forsker på kosthold og genetikk, og Jane Skjoldli fra Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap ved UiB som forsker på våre dagers pilegrimsferder.

Dette er kandidatene fra Trondheim:

Sofie Nipstad fra Institutt for fysikk ved NTNU som forsker på nanomedisin mot kreft, og Katie Aurand fra Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk ved NTNU som forsker på hvordan nanopartiker utnytter oljereservoaret.

Nøkkelord

Kontakter

Sidsel Flock Bachmann, Forskningsdagenes sekratariat, telefon 97755566, mail sfb@rcn.no

Bilder

Lenker

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg pressemeldinger fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forskningsrådet

91 forskningsprosjekter skal møte utfordringer i samfunn og næringsliv23.6.2021 09:05:00 CEST | Pressemelding

Regjeringen finansierer gjennom Forskningsrådet nesten 1,3 milliarder kroner i 91 forskningsprosjekter som skal være med å møte store utfordringer i samfunnet og næringslivet. Forskningsorganisasjonene utfører prosjektene i samarbeid med aktører fra det offentlige og næringslivet. Prosjektene skal gi ny kunnskap om blant annet hav og havbruk, helse, utdanning, samfunn, petroleum og energi.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom