Universitetet i Bergen (UiB)

Klart for Forskningsdagene i Bergen

Del

Onsdag 21. september åpner Forskningsdagene i Bergen. Byen inviteres til en vitenskapsfest som går over ti dager, inkluderer over to hundre forskere og tar i mot nærmere ti tusen publikummere.

Onsdag 21. september er det offisiell åpning av Forskningsdagene i Bergen i Egget på Studentsenteret (Universitetet i Bergen).

Åpningen vil bli ved Margareth Hagen, rektor ved Universitetet i Bergen, Øystein Thøgersen, rektor ved NHH og Gro-Anita Fonnes Flaten, prorektor ved Høgskulen på Vestlandet. Det vil også være 270 elever fra videregående skole til stede.

Forskningstorg på Festplassen
Lørdag 24. september fra kl. 11 til 16 vil 170 forskere ta plass i teltet på Festplassen. Her er det duket for Forskningsfest for store og små, og opplevelsene står i kø når publikum får være forsker for en dag.

Forsker Grand Prix Bergen
Onsdag 28. september skal vi igjen kåre Bergens beste forskningsformidler.
Ti PhD kandidater står på scenen denne kvelden og de har kun fire minutter til å formidle forskningen sin foran publikum og dommere. Kandidatene har brukt lang tid på å forberede seg, men hvem er best når det gjelder?

Night at the Aquarium
Fredag 30. september tar Forskningsdagene i Bergen over Akvariet. Denne kvelden vil vi se nærmere på tilstanden til havet og hva vi kan gjøre for å utnytte det på en bærekraftig måte. Vi stiller med eksperter fra Bergens forskningsmiljøer, Erna Solberg og vår nyeste Michelin-kokk Christopher Haatuft. Det blir foredrag, omvisninger, smaksprøver og debatt.

Kontakter

Kontakt:
Silje Vik Pedersen,
leder for Forskningsdagene i Bergen
epost: silje.pedersen@uib.no
Tlf: 980 11 700

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom